Συμβουλές αγοράς για υβριδικό ποδήλατο.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
symboyleshybridbike (2)

Το υβριδικό ποδήλατο είναι ένας συμβιβασμός μεταξύ των ποδηλάτων δρόμου και των ποδηλάτων βουνού και συνδυάζει τα θετικά και των δύο κόσμων, αλλά πουθενά δεν ξεχωρίζει. Είναι ιδανικά για τερέν όπου είναι πολύ ανώμαλο για τα ποδήλατα δρόμου, αλλά ταυτόχρονα όχι αρκετά ανώμαλο για τα ποδήλατα βουνού.

symboyleshybridbike (6)

Τα υβριδικά ποδήλατα είναι ελαφρύτερα από τα ποδήλατα βουνού, αλλά σίγουρα πιο βαριά από τα ποδήλατα δρόμου. Έχουν, όμως, πιο όρθια θέση οδήγησης από τα ποδήλατα βουνού και είναι σπουδαία ποδήλατα αν σχεδιάζετε να κάνετε λίγο από όλα, αλλά πάντα με μέτρο και χωρίς ακρότητες. ΔΕΝ είναι ποδήλατα βουνού όπως ΔΕΝ είναι και ποδήλατα δρόμου, αλλά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και στο βουνό και στον δρόμο, εφόσον δεν θα έχετε πολλές απαιτήσεις από αυτά. Είναι πολύ καλά ποδήλατα γενικής χρήσεως και ειδικά για να τα χρησιμοποιείτε μέσα στην πόλη.

Ας δούμε όμως μερικά βασικά χαρακτηριστικά των υβριδικών ποδηλάτων.

Τροχοί: Οι τροχοί στα υβριδικά ποδήλατα, είναι ακριβώς αυτό που περιμένετε. Βαρύτεροι από τους τροχούς των ποδηλάτων δρόμου, αλλά ελαφρύτεροι από τους τροχούς των ποδηλάτων βουνού. Σχεδιασμένοι για πιο απαιτητική χρήση από ότι οι τροχοί για τα ποδήλατα δρόμου, μπορείτε να πέφτετε χωρίς φόβο σε λακούβες και να μην φοβάστε κακοτράχαλους δρόμους ή χωματόδρομους. Επίσης, τα ελαστικά στα υβριδικά ποδήλατα, παίρνουν πολύ περισσότερη πίεση από ότι τα ελαστικά στα ποδήλατα βουνού, ώστε η αντίσταση κύλισης να είναι όσο γίνεται μικρότερη. ΤΟ αρνητικό είναι πως με τα λάστιχα αυτά επειδή δουλεύουν σε υψηλές πιέσεις και δεν έχουν ψηλά τακούνια, έχουν μειωμένη πρόσφυση, σε σχέση με τα ελαστικά των ποδηλάτων βουνού.

Πλαίσιο: Τα πλαίσια των υβριδικών ποδηλάτων, είναι συνήθως κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Υπάρχουν βέβαια και ακριβότερες προτάσεις από χάλυβα καλής ποιότητας, ενώ τα πολύ φτηνά είναι από χυτοσίδηρο.

symboyleshybridbike (5)

Τιμόνι: Όπως και στα ποδήλατα βουνού, το τιμόνι είναι ίσιο. Αυτό που ξεχωρίζει στα υβριδικά ποδήλατα, πολλές φορές, είναι η ρυθμιζόμενη κλίση του λαιμού, που επιτρέπει να τοποθετήσετε το τιμόνι σε όποιο ύψος σας βολεύει ώστε να έχετε όσο γίνεται πιο ίσια και ξεκούραστη θέση οδήγησης.

Θέση οδήγησης: Τα υβριδικά ποδήλατα, είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να προσφέρουν μια πολύ όρθια θέση οδήγησης, προσφέροντας καλύτερη περιφερειακή όραση στον αναβάτη και λιγότερες καταπονήσεις στον λαιμό και την μέση. Η συγκεκριμένη θέση οδήγησης προτιμάται από πάρα πολλούς χρήστες ποδηλάτων που το χρησιμοποιούν για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

symboyleshybridbike (3)
Ταχύτητες: Συνήθως είναι εξοπλισμένα με μεγάλο εύρος ταχυτήτων, ώστε να είναι εύκολη η μετακίνηση ανεξαρτήτως κλίσης του δρόμου. Σε ακριβότερα μοντέλα συναντάμε εσωτερικές ταχύτητες, τύπου Rohloff.

Πετάλια: Σχεδόν όλα τα υβριδικά ποδήλατα έρχονται εξοπλισμένα με πλαστικές πλατφόρμες (τα φτηνότερα μοντέλα) ή μεταλλικές πλατφόρμες (τα λίγο πιο ακριβά μοντέλα). Βέβαια υπάρχουν ακόμη ακριβότερες προτάσεις από μερικές εταιρίες, που έρχονται χωρίς πετάλια, ώστε ο αναβάτης να βάλει αυτά που τον βολεύου, είτε είναι δέστρες, είτε clipless, είτε πλατφόρμες.

Αξεσουάρ: Πέρα από τα βασικά αξεσουάρ που θα πρέπει να αγοράσετε ταυτόχρονα με το ποδήλατο καλό θα είναι να έχετε και ένα καλαθάκι ή βαλίτσες στο ποδήλατο, ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε διάφορα πράγματα, εφόσον το χρησιμοποιείτε για τις αστικές μετακινήσεις σας και για να κάνετε τις μικροδουλειές χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση του αυτοκινήτου.

Συμβουλές αγοράς: Επισκεφτείτε το τοπικό σας ποδηλατάδικο και δείτε τι έχουν να σας προτείνουν. Εφόσον μείνετε σε γνωστές μάρκες και όχι σε κινέζικα ποδήλατα, δεν θα αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα. Συμβουλή: αν μπορείτε να αγοράσετε υβριδικό ποδήλατο που έχει ενσωματωμένα φτερά στους τροχούς, γιατί τις βροχερές ημέρες θα είστε πολύ χαρούμενοι που το κάνατε.

Previous Article

Ακτιβιστές ποδηλάτες, κάνουν πορεία με σκελετούς αυτοκινήτων.

Next Article

Το Hour Record παίρνει φωτιά. Ξανάσπασε το ρεκόρ! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια