5 λάθη που έχουμε κάνει όλοι πριν βγούμε για ποδήλατο!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
beforebikemistakes (3)

Εάν θέλετε να μην μένετε πίσω στις ομαδικές σας βόλτες, θα πρέπει αν είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Η προετοιμασία όμως δεν έχει να κάνει μόνο με την γυμναστική και την προπόνηση, αλλά και με μερικές λάθος λεπτομέρειες που σίγουρα όλοι έχουμε πέσει θύματά τους. Δείτε παρακάτω τα 5 λάθη που έχουμε κάνει όλοι πριν βγούμε για ποδήλατο.

1) Έχουμε φύγει χωρίς να ενημερώσουμε που θα πάμε.
Σκεφτείτε το ενδεχόμενο ότι μπορεί να πέσετε, να χτυπήσετε και να μην μπορείτε να ειδοποιήσετε κάποιον για το που βρίσκεστε, ή να βρίσκεστε μέσα στο βουνό που δεν μπορείτε να δώσετε οδηγίες σε κάποιον που δεν γνωρίζει την περιοχή. Υπό αυτό το πρίσμα, μάλλον θα το ξανασκεφτείτε πολύ σοβαρά την επόμενη φορά που θα φύγετε χωρίς να ειδοποιήσετε κάποιον για το που πηγαίνετε. Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάτε το κινητό σας τηλέφωνο και την ταυτότητά σας.

2) Έχουμε βγει για βόλτα/προπόνηση χωρίς να ελέγξουμε τον εξοπλισμό μας.
Μισή ώρα αφότου έχουμε ξεκινήσει την βόλτα μας, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή στον πρώτο κατήφορο να συνειδητοποιήσουμε πως τα φρένα μας δεν δουλεύουν όπως θα έπρεπε. Ένας πλήρης έλεγχος του ποδηλάτου πριν φύγουμε από το σπίτι μας είναι απαραίτητος γιατί ένα σχισμένο λάστιχο, τελειωμένα τακάκια ή μια φθαρμένη ντίζα ταχυτήτων μπορεί να μας χαλάσει την βόλτα ή να μας καθυστερήσει πάρα πολύ κατά την διάρκειά της. Κάθε φορά πριν την βόλτα ή την προπόνηση θα πρέπει να ελέγχουμε τα βασικά στο ποδήλατο για να είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα ώστε να το ευχαριστηθούμε!

beforebikemistakes (4)

3) Κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού.
Το νερό φυσικά και είναι απαραίτητο, αλλά επίσης απαραίτητο είναι το μέτρο. «Παν μέτρον άριστον» έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοι και οι λόγοι προφανείς. Αν δεν έχουμε πιει αρκετό νερό πριν να βγούμε την βόλτα μας, ίσως μπούμε στον πειρασμό να πιούμε μονοκοπανιά 2-3 ποτήρια νερό για να γεμίσουμε τις αποθήκες, το οποίο είναι πολύ κακή ιδέα. Το στομάχι και το συκώτι δεν μπορούν να επεξεργαστούν μεγάλες ποσότητες νερού και έτσι η μεγάλη κατανάλωση νερού θα «πλατσουρίζει» στο στομάχι σας και θα σας οδηγήσει σε συχνές στάσεις για τουαλέτα.

4) Στατικές διατάσεις.
Οι διατάσεις πριν το ζέσταμα μπορεί να αποβούν καταστροφικές για τους μύες καθώς αποδυναμώνονται. Οι όποιες διατάσεις θα πρέπει να γίνονται αφότου γίνει το κατάλληλο ζέσταμα για 10-15 λεπτά. Η καλύτερη ώρα όμως για τις διατάσεις είναι μετά την βόλτα, ώστε να βοηθήσουμε τους μύες να χαλαρώσουν και να ανακτήσουν την ελαστικότητά τους.

beforebikemistakes (1)

5) Έχουμε καταναλώσει φαγητά πλούσια σε λιπαρά και φυτικές ίνες.
Η διατροφή πριν από την προπόνηση/βόλτα μας θα πρέπει να είναι μια καλή πηγή ενέργειας η οποία διασπάται γρήγορα. Οι λιπαρές τροφές και οι φυτικές ίνες δεν είναι σε αυτή την κατηγορία τροφών. Τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως οι μη-αμυλούχες σαλάτες θέλουν περισσότερο χρόνο για να χωνευτούν και να αφομοιωθούν από τον οργανισμό, ακριβώς όπως και τα πολύ λιπαρά φαγητά. Εκτός, λοιπόν, του γεμάτου στομαχιού και της αίσθησης ζαλάδας που θα έχετε αν βγείτε για ποδήλατο, δεν θα έχετε και αρκετή ενέργεια για να εκπληρώσετε την βόλτα σας.

Από εδώ και πέρα ελπίζουμε να σταματήσετε να επαναλαμβάνετε αυτά τα κοινά λάθη και όσοι είναι νέοι στον χώρο τώρα που τα γνωρίζουν να τα αποφύγουν.

Previous Article

Champions blog- Ανδριώτης, επιτέλους και επίσημα…πρωταθλητής!

Next Article

Πρόστιμο για την δικαιολογημένη αντίδραση του Peter Sagan; Μάλλον τα έχετε χαμένα στην UCI…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια