Πως θα πρέπει να αντιδράσεις σε περίπτωση ποδηλατικού ατυχήματος.

Author: Χωρίς σχόλια Share:

Δυστυχώς για όλους μας κάποια στιγμή στην ποδηλατική μας «καριέρα» θα έχουμε και άσχημες στιγμές. Μια από αυτές θα είναι κάποιο ποδηλατικό ατύχημα, είτε από δική μας απροσεξία, είτε από κάποιου οδηγού. Είναι μια δύσκολη στιγμή και πραγματικά ευχόμαστε κανείς να μην χρειαστεί να την ζήσει.

cycling accident (3)

Επειδή όμως, αυτό δεν εξαρτάται καθαρά από εμάς παρακάτω θα δούμε τι θα πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που εμπλακείτε σε ποδηλατικό ατύχημα.

Βγείτε από τον δρόμο. Ναι μπορεί να έχετε χτυπήσει/μπορεί και όχι. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν παραμείνετε στον δρόμο μπορεί να πάθετε ακόμη μεγαλύτερη ζημιά. Ανεβείτε σε ένα πεζοδρόμιο ή βγείτε έξω στα χόρτα αν βρίσκεστε σε επαρχιακό δρόμο.

Σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος, ασχέτως αν υπάρχει τραυματισμός ή όχι, καλέστε την αστυνομία. Μπορεί εσείς να είστε καλά, αλλά το όχημα που έπεσε από πίσω πάνω σας να έχει σκορπίσει το ποδήλατο των 5000€ που πασχίσατε να αγοράσετε. Θα πρέπει να καταγραφεί το γεγονός από τους αρμόδιους αν θέλετε να ζητήσετε κάποια αποζημίωση.

Σε περίπτωση τραυματισμού -όχι μικρών εκδορών- καλέστε ασθενοφόρο. Αν έχετε χτυπήσει και πιστεύετε πως δεν μπορείτε να κινηθείτε με ασφάλεια, θα πρέπει να καλέσετε ασθενοφόρο για να σας προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και να εκτιμήσουν την σοβαρότητα του τραυματισμού.


Πολύ βασικό είναι να προσπαθήσετε να κρατήσετε την ηρεμία σας, χωρίς φωνές και εκνευρισμούς.


Ενημερώστε τους δικούς σας. Αφού ηρεμήσετε και δείτε πως όλα είναι καλά, ενημερώστε τους δικούς σας -γιατί πιθανότατα θα σας περιμένουν- ώστε να έρθει κάποιος στον σημείο του ατυχήματος για να σας βοηθήσει να μεταφέρετε το ποδήλατο. (Αυτό βέβαια σε περίπτωση που έχει πάθει ζημιά και δεν είναι σε θέση να κινηθεί. Είτε το ποδήλατο, είτε εσείς).

cycling accident (1)

Κοιτάξτε για μάρτυρες. Σε περίπτωση που δεν ευθύνεστε εσείς για το ατύχημα προσπαθήστε να βρείτε μερικούς μάρτυρες σε περίπτωση που ο υπαίτιος αλλάξει τα λεγόμενα του. Ρωτήστε τους αν προτίθενται να σας βοηθήσουν σε περίπτωση που γίνει κάποιο δικαστήριο ως αυτόπτες μάρτυρες. Κρατήστε τα στοιχεία επικοινωνίας τους σε περίπτωση που τους χρειαστείτε.

Κρατήστε ΌΛΑ τα στοιχεία από το άλλο εμπλεκόμενο στο ατύχημα άτομο. Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση, αριθμό κυκλοφορίας. Για να βεβαιωθείτε ότι σας έδωσε τον σωστό αριθμό τηλεφώνου, απαιτήστε να σας καλέσει εκείνη την στιγμή. Τραβήξτε μερικές φωτογραφίες του σημείου όπου έγινε το ατύχημα, όπως επίσης και το δεύτερο όχημα.

Η κοινή λογική λέει πως αυτός που φταίει, πληρώνει για τις ζημιές. Επειδή όμως πολλές φορές όσοι δεν ασχολούνται με την ποδηλασία δεν μπορούν να φανταστούν το κόστος ενός καλού ποδηλάτου δρόμου ή βουνού, αρνούνται να πληρώσουν -για παράδειγμα 400€ για ένα πίσω τροχό ή 120€ για ένα πίσω σασμάν- οπότε εκεί είναι που αρχίζουν τα μπλεξίματα. Για να είστε 100% καλυμμένοι σε αυτά τα θέματα το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι μια ποδηλατική ασφάλιση, καθώς ο κόπος, ο χρόνος και τα χρήματα που θα ξοδέψετε σε περίπτωση που πάτε στα δικαστήρια, είναι πολλαπλάσια από το να επισκευάζατε μόνοι σας το ποδήλατο.

Έχετε βρεθεί σε ποδηλατικό ατύχημα; Πως αντιδράσατε;

Previous Article

Μην στεναχωριέστε αν ποδηλατείτε μόνο τα Σ/Κ. Η υγεία σας δεν κινδυνεύει!

Next Article

Ταινία μικρού μήκους: The Colorado Trail Race. (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια