Μην στεναχωριέστε αν ποδηλατείτε μόνο τα Σ/Κ. Η υγεία σας δεν κινδυνεύει!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
BWC02

Αν λόγω φόρτου εργασίας δεν προλαβαίνετε να ποδηλατείτε τις καθημερινές δεν θα πρέπει να σας πιάνει άγχος καθώς μια πρόσφατη μελέτη έδειξε πως ακόμη και αυτοί που χρησιμοποιούν το ποδήλατο τους μόνο τα σαββατοκύριακα αποκομίζουν όμοια οφέλη με αυτούς που ποδηλατούν κατά την διάρκεια της εβδομάδας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 64.000 ενήλικες και έδειξε πως όσοι αθλούνται μια μια δυο φορές την εβδομάδα έχουν τις ίδιες χαμηλές πιθανότητες πρόωρου θανάτου με αυτούς που ασκούνται 3 ή περισσότερες ημέρες κατά την διάρκεια της εβδομάδας.

Τα ευρήματα στο American Medical Association Internal Medicine Journal έδειξαν πως όσοι ασκούνται δύο φορές την εβδομάδα για περίπου 300 λεπτά (περίπου 5 ώρες), υπήρξε μια μείωση του 30% στον κίνδυνο θανάτου. Ίδιο ποσοστό παρουσίασαν και όσοι αθλούνται για τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα.

Το ρίσκο καρδιαγγειακού θανάτου ήταν 40% χαμηλότερο, ενώ υπήρξε και 18% μείωση στην πιθανότητα θανάτου λόγω καρκίνου, σε σχέση με όσους δεν αθλούνται καθόλου.

«Πρόκειται για μια πολύ ενθαρρυντική είδηση, πως η σωματική άσκηση μια ή δυο φορές την εβδομάδα σχετίζεται με χαμηλότερο ρίσκο θανάτου, ακόμη και ανάμεσα σε όσους αθλούνται, αλλά δεν πληρούν τα συνιστώμενα επίπεδα άσκησης», είπε ο κύριος συντάκης Εμμανουήλς Σταματάκης, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.

«Ωστόσο, για τα πετύχουμε τα βέλτιστα οφέλη της άσκησης στην υγεία προτείνεται να καλύπτεται και να υπερβαίνεται ο συνιστώμενος χρόνος άσκησης«.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε Βρετανούς πολίτες, με το 90% αυτών να είναι λευκοί. Ήταν ηλικίας 40 ετών και άνω και η διάρκεια της έρευνας ήταν κατά μέσο όρο 9 χρόνια.

Previous Article

Το πρώτο βίντεο του Danny MacAskill, πριν από 11 χρόνια! (video)

Next Article

Πως θα πρέπει να αντιδράσεις σε περίπτωση ποδηλατικού ατυχήματος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια