Δείγματα anti doping από το Tour de France, στο ψυγείο για 10 χρόνια.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
greekdoping (2)

Δείγματα αίματος και ούρων από όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στο Tour de France 2015, μεταξύ αυτών και ο νικητής του Tour, Chris Froome αποθηκεύτηκαν για τα επόμενα 10 χρόνια ώστε να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές αναλύσεις.

Το διευθύνων σώμα της ποδηλασίας, η UCI, σε συνεργασία με το Ίδρυμα anti doping της ποδηλασίας (Cycling anti doping Foundation -CADF) και την Γαλλική Υπηρεσία Anti doping (French anti doping Agency -AFLD) ανακοίνωσαν το μέτρο πριν λίγο καιρό.

Συνολικά 656 δείγματα doping έγιναν κατά την διάρκεια του Grand Tour -περίπου 28 δείγματα μέσο όρο για κάθε μια από τις 23 ημέρες του αγώνα- με 482 από αυτά να έχουν αναλυθεί και κατά το βιολογικό διαβατήριο.

«Η UCI, η CADF και η AFLD συμφώνησαν να κρατήσουν τα δείγματα για πιθανή επανεξέταση στο μέλλον. Όπως και για όλα τα Grand Tour, όλα τα δείγματα που συλλέγονται από τους 5 πρώτους της γενικής κατάταξης θα κρατιούνται για 10 χρόνια για πιθανές επανεξετάσεις».

Ο Dr Francesco Rossi, της CADF ισχυρίζεται πως οι ελεγκτές έχουν αυξήσει τους επιλεκτικούς ελέγχους, βασιζόμενοι σε πληροφορίες από διάφορες πηγές καθώς και στους αναλυτές πληροφοριών.

Ο πρόεδρος της UCI σχολίασε: «Χάρη στην ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των φορέων anti doping και σε μια στρατηγική που εστίασε σε ακόμη πιο στοχευμένους ελέγχους, μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την αξιοπιστία του προγράμματος«.

Μόνο ένα θετικό δείγμα αποκαλύφθηκε φέτος, με τον Luca Paolini της Katusha να έχει βρεθεί θετικός σε κοκαΐνη.

Previous Article

To KOM μου δεν θα το κλέψεις, ΤΟ KOM ΜΟΥ. (video)

Next Article

Drift Trike, η πιο fun μόδα που θα μπορούσες να φανταστείς!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια