Βγήκαν trigger shifters για Rohloff*!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
rohloff trigger shifter (2)

rohloff trigger shifter (3)Μπορεί σε αρκετούς από εμάς να μας αρέσει το Rohloff γιατί είναι αξιόπιστο, συμμαζεμένο, με 14 ταχύτητες αλλά τα περιστροφικά χειριστήρια μας την «δίνουν» στα νεύρα. Δυστυχώς όμως, το όλο σύστημα δεν έχει κάποιο ελατήριο επαναφοράς καθώς λειτουργεί συνεχώς υπό τάση, οπότε η υιοθέτηση trigger shifter δεν ήταν δυνατή μέχρι τώρα.

Ευτυχώς, εταιρίες όπως η Γερμανική Cinq5 παρουσίασαν μια εναλλακτική πρόταση. Το Shift:R ένα ζεύγος trigger shifters για να ελέγχουν την λειτουργία του Rohloff. Ένα shifter ανεβάζει ταχύτητες και ένα shifter κατεβάζει. Είναι αρκετά διακριτικά με ένα καλώδιο από κάθε shifter από κάθε μεριά του τιμονιού.

Η τιμή τους βέβαια είναι αρκετά αυξημένη, στα 350€ και τα χειριστήρια δεν είναι πλήρως συμβατά με τα χειριστήρια των dropper posts όπως και με διάφορες μανέτες φρένων, αλλά σίγουρα πρόκειται για μια βελτίωση και έναν λόγο ώστε η ίδια η Rohloff να εξελίξει τα χειριστήρια προς αυτή την κατεύθυνση.

*Τι είναι το Rohloff Speedhub με λίγα λόγια.

To Rohloff Speedhub, είναι ένα επικυκλικό εσωτερικό σασμάν ταχυτήτων εντός του πίσω κέντρου για ποδήλατα. Έχει κατασκευαστεί και διατίθεται στο εμπόριο από το 1998. Το Speedhub 500/14 έχει 14 εσωτερικές ταχύτητες με ίση διαφορά μεταξύ τους, χωρίς «διπλές» ταχύτητες και η λειτουργία του γίνεται με ένα περιστροφικό shifter. Το συνολικό εύρος ταχυτήτων είναι 526% που σημαίνει ότι η υψηλότερη σχέση μετάδοσης, είναι 5,26 φορές υψηλότερη από την πιο χαμηλή σχέση μετάδοσης. Κάθε αλλαγή ταχύτητας στο ανέβασμα έχει αύξηση περίπου 13,6% (που ισοδυναμεί με μείωση περίπου 12% στο κατέβασμα της ταχύτητας).

Είναι πιο αρκετά πιο ακριβό από μια συμβατική μετάδοση ποδηλάτου με 500-1000g βαρύτερο, αλλά προσφέρει μεγαλύτερο εύρος από μια μετάδοση ποδηλάτου δρόμου με δισκοβραχίονα 50/34 και κασέτα 11-32, ενώ απαιτεί αισθητά λιγότερη συντήρηση, ενώ ταυτόχρονα έχει και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Χρησιμοποιείται κυρίως σε ακριβά touring ποδήλατα, όπως και στα ποδήλατα βουνού, όπου η έλλειψη -ευάλωτων- εξωτερικών στοιχείων είναι σημαντική.

Previous Article

Μόλις ξεκινήσατε το ποδήλατο; Δείτε 5 βασικές ικανότητες που θα πρέπει να αποκτήσετε!

Next Article

Πρωτότυπες κατασκευές half pipe για BMX! (φωτογραφίες)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια