70-80% μείωση των ζημιών στα ποδήλατα αν οι κούτες έχουν από έξω εκτυπωμένη μια τηλεόραση!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
vanmoof-flat-tv-bike-box

Η κατασκευάστρια εταιρία ποδηλάτων Vanmoof της Ολλανδίας, ανακάλυψε πως αν οι κούτες των ποδηλάτων έχουν εκτυπωμένη μια τηλεόραση από την έξω μεριά έχουν 70-80% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κάποια ζημιά κατά την μεταφορά.

Καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρίες αρχίζουν να προσφέρουν online τα ποδήλατα τους απευθείας από τις κεντρικές τους αποθήκες ώστε να μειώσουν το κόστος απόκτησης προς τον τελικό καταναλωτή, πολλές ιδέες άρχισαν να κυκλοφορούν σχετικά με την ασφάλεια των ποδηλάτων κατά την μεταφορά.

Για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο οι κούτες μεταφοράς των ποδηλάτων δεν τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης από τις εταιρίες διανομής  και πολλές φορές πέφτουν κάτω, μεταφέρονται ανάποδα ή συνθλίβονται από άλλα βαρύτερα αντικείμενα με αποτέλεσμα το ποδήλατο να φτάνει στον τελικό καταναλωτή με αρκετές –εμφανισιακές τις περισσότερες φορές- ζημιές.

Αυτή ήταν και η αιτία που η Ολλανδική εταιρία Vanmoof άρχισε να ψάχνει κάποια πρωτότυπη ιδέα ώστε να μειωθούν τα ποδήλατα που χρειάζονται αντικατάσταση λόγω κακής μεταφοράς. Η λύση ήταν πολύ απλή και με μηδενικό κόστος. Αντί λοιπόν οι κούτες μεταφοράς των ποδηλάτων να έχουν από έξω σχεδιασμένο κάποιο ποδήλατο, η εταιρία εκτύπωσε στις κούτες μια επίπεδη τηλεόραση. Η διαφορά όσον αφορά τα ποδήλατα που χρειάζονταν αντικατάσταση λόγω κακής μεταφοράς έγινε άμεσα αντιληπτή.


Δείτε επίσης: Ταξίδι με αεροπλάνο και μεταφορά ποδηλάτου.


«Δεν έχει σημασία ποια εταιρία έκανε την μεταφορά του ποδηλάτου, πάρα πολλά από τα ποδήλατα που πουλούσαμε έφταναν στον τελικό καταναλωτή με κατεστραμένες κούτες. Ήταν λες και πέρασε κάποιο θεριζοαλωνιστικό μηχάνημα από πάνω τους. Το κόστος για την εταιρία άρχισε να μεγαλώνει επικίνδυνα ενώ παράλληλα χάναμε και την αξιοπιστία μας προς τους καταναλωτές» γράφει χαρακτηριστικά στο blog της εταιρίας ο σχεδιαστικός διευθυντής Bex Rad.

Στις αρχές του χρόνου, ο συν-ιδρυτής της εταιρίας Ties είχε μια αρκετά πρωτότυπη ιδέα. Οι κούτες των ποδηλάτων είναι ίδιες σε μέγεθος με τις πολύ ΠΟΛΥ μεγάλες επίπεδες τηλεοράσεις. Οι τηλεοράσεις πάντα φτάνουν σε άψογη κατάσταση. Οπότε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν έξω στην κούτα του ποδηλάτου εκτυπώναμε μια τηλεόραση; Και κάπως έτσι οι ζημιές κατά την μεταφορά μειώθηκαν άμεσα 70-80%.

Τόσο εύκολα και απλά. Κανείς δεν θέλει μια χαλασμένη τηλεόραση. Δεν μπορούμε να πούμε όμως ότι ισχύει το ίδιο και για τα ποδήλατα καθώς δεν τυγχάνουν τόσο «ευνοϊκής» μεταχείρισης κατά την διανομή τους. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως η λύση θα ήταν τόσο απλή και ανέξοδη;

Previous Article

Δείτε τις τρεις πρώτες ειδικές από το 2o Enduro Race Event του Ωραιοκάστρου! (3 video)

Next Article

‘Πάμε μια βόλτα;’-Μην χάσεις την εκδήλωση του sela στο Biscotto+

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια