Μπορείτε να βρείτε τι διαφορετικό έχει το ποδήλατο πίστας της Ολυμπιακής Ομάδας των Η.Π.Α;

Author: Χωρίς σχόλια Share:
felt track bike left side transmition

Αν με την πρώτη ματιά δεν καταλάβατε τι διαφορετικό έχει το συγκεκριμένο ποδήλατο τότε μάλλον δεν είστε πολύ παρατηρητικοί! Για να μην προσπαθείτε άδικα να βρείτε τι το κάνει τόσο ιδιαίτερο, θα σας πούμε πως η μετάδοση του ποδηλάτου βρίσκεται από την αριστερή του μεριά!

Το ποδήλατο είναι το FELT TA FRD, το οποίο θα χρησιμοποιήσει η Ολυμπιακή ομάδα των Η.Π.Α στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Οι μηχανικοί της εταιρίας μετά από αρκετή μελέτη αποφάσισαν να αλλάξουν θέση στην μετάδοση του ποδηλάτου και να την φέρουν από την αριστερή μεριά του ποδηλάτου.

Ο λόγος για αυτή την αλλαγή είναι η αεροδυναμική. Σύμφωνα με την Felt τα ποδήλατα έχουν μικρότερη αεροδυναμική αντίσταση -άρα είναι πιο γρήγορα- όταν ο αέρας έρχεται από την μεριά της μετάδοσης. Στην ποδηλασία πίστας, οι αθλητές γυρνάνε αριστερόστροφα οπότε η αλλαγή πλευράς της μετάδοσης θα δώσει ένα μικρό πλεονέκτημα.

Επιπλέον σύμφωνα με την εταιρία βελτιώνεται και το κράτημα του ποδηλάτου καθώς το κέντρο βάρους του ποδηλάτου μετακινείται πιο χαμηλά και στο εσωτερικό του ποδηλάτου όταν αυτό βρίσκεται μέσα στην στροφή.

Εκτός από την αλλαγή αυτή που πιθανό να παρατηρήσατε και από μόνοι σας, οι υπόλοιπες αλλαγές αφορούν τους ασύμμετρους σωλήνες, οι οποίοι έχουν βελτιστοποιηθεί όσον αφορά την αεροδυναμική τους όταν ο αέρας έρχεται από την αριστερή πλευρά του ποδηλάτου. Επίσης η συνεργασία με την HED έδωσε την δυνατότητα σχεδίασης πιο στενών κέντρων.

Το ποδήλατο θα χρησιμοποιηθεί από την γυναικεία ομάδα πίστας των Ηνωμένων Πολιτειών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, καθώς η αντρική ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί.

Previous Article

Ανοικτά τα λιφτ στα 3-5 πηγάδια τις Κυριακές του Ιουνίου!

Next Article

Ομαδική χρονομέτρηση. Τι και πως… τακτική!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια