Προπόνηση 2 φορές τη μέρα! Ποιά είναι τα οφέλη της;

Author: Χωρίς σχόλια Share:
προπόνηση

Η προπόνηση δυο φορές την ημέρα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Η απορία μας; Πόσο ασφαλής είναι;

Πολλοί δικαίως θα σκεφτείτε «μα μία φορά την ημέρα δεν είναι αρκετή;» Απ’ότι φαίνεται η προπόνηση δυο φορές την ημέρα έχει αρκετά πλεονεκτήματα, όταν γίνεται σωστά χωρίς να καταπονούμε το σώμα μας!

Αρχικά να πούμε ότι δεν χρειάζεται να κάνετε δυο full προπονήσεις. Μπορείτε να χωρίσετε την προπόνηση σας στα δυο κάνοντας τη μισή νωρίς το πρωί και την άλλη μισή αργά το απόγευμα.

Σκεφτείτε το σαν τα διαλείμματα που κάνετε στη δουλειά. Γιατί τα κάνετε; Για να δώσετε στο σώμα και το μυαλό σας χρόνο να ξεκουραστούν, ώστε όταν επιστρέψετε στη δουλειά να είστε πιο παραγωγικοί!

Τι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα μας όταν προπονούμαστε 2 φορές τη μέρα;

Όσο προπονείστε, αυξάνεται ο καρδιακός σας ρυθμός, ενισχύεται η κυκλοφορία του αίματος προς τους μύες και ιδρώνετε με αποτέλεσμα το σώμα σας να βρίσκεται σε κατάσταση στρες και οι μύες να κουράζονται.

Με το να μοιράζετε την προπόνηση σας στα δύο, δίνετε χρόνο στο σώμα σας να ξεκουραστεί, ο καρδιακός ρυθμός, η ροή του αίματος και οι ορμόνες αρχίζουν και σταθεροποιούνται! Σε αυτό το χρόνο το σώμα σας προετοιμάζεται για μία δεύτερη προπόνηση.

Σαν ένα πρόσθετο όφελος, σκεφτείτε ότι αν προπονείστε δυο φορές τη μέρα, μπορείτε να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα γρηγορότερα! Σε κάθε προπόνηση, δίνετε στο σώμα σας ένα ερέθισμα να παράξει περισσότερη πρωτεΐνη. Επομένως, δίνετε στους μύες σας το σήμα ότι πρέπει να μεγαλώσουν 1 φορά παραπάνω μέσα στην ημέρα!

προπόνηση

Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε!

Εάν δεν είστε συνηθισμένοι στην γυμναστική και ξεκινήσετε με την προπόνηση δυο φορές τη μέρα, θα κουραστείτε πολύ ευκολότερα από το να κάνατε προπόνηση μία φορά τη μέρα καθώς το σώμα σας δεν είναι συνηθισμένο. Επομένως, πριν την ξεκινήσετε, ρωτήστε κάποιον γυμναστή.

Καλό θα ήταν επίσης η μία προπόνηση να επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση του σώματος σας και η άλλη στην καρδιά σας. Για παράδειγμα, μπορείτε το πρωί να πάτε σε ένα τμήμα spinning και το απόγευμα να κάνετε μία προπόνηση crossfit.

Το να προσπαθείτε να σηκώσετε πολλά βάρη από νωρίς το πρωί δεν είναι καθόλου καλή ιδέα (καταστροφική θα λέγαμε) καθώς το σώμα σας δεν έχει ξυπνήσει, οι αρθρώσεις σας δεν έχουν ζεσταθεί και η σπονδυλική σας στήλη δεν θα μπορέσει να αντέξει όλο αυτό το βάρος! Είναι καλύτερο να κάνετε μία χαλαρή προπόνηση το πρωί και να αφήσετε την έντονη για το βράδυ.

Πρέπει λοιπόν να ξεκινήσετε την προπόνηση 2 φορές τη μέρα;

Εξαρτάται από τους στόχους σας. Αν θέλετε να κάψετε περισσότερο λίπος και να επικεντρωθείτε σε cardio ασκήσεις, είστε καλύτεροι υποψήφιοι από κάποιον που θέλει να αυξήσει τη μυϊκή του μάζα – κοινώς να φουσκώσει- καθώς οι μύες θα ταλαιπωρηθούν περισσότερο.

Previous Article

Μυστικά και συμβουλές για να αντιμετωπίζετε τις ανηφόρες!

Next Article

14η ποδηλατική ανάβαση Μιτσικελίου!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια