Μερικές από τις χειρότερες ποδηλατικά πόλεις του κόσμου!

Author: Χωρίς σχόλια Share:

Πριν ξεκινήσουμε θα εξαιρέσουμε την χώρα μας καθώς κουτσά στραβά έχουμε μάθει να πορευόμαστε μαζί με την έλλειψη παιδείας -και τη δική μας και των υπολοίπων χρηστών του οδικού δικτύου.

Συνήθως εξυμνούμε τις άρτια ποδηλατικά πόλεις, τις πόλεις όπου κάποιος ευχαριστιέται την ποδηλασία και είναι ασφαλής. Σήμερα θα προσεγγίσουμε το θέμα από μια τελείως διαφορετική γωνία παρουσιάζοντας σας μερικές από τις χειρότερες πόλεις παγκοσμίως που κάποιος μπορεί να ποδηλατήσει. Δεν θα αναφερθούμε φυσικά σε πόλεις οι οποίες βρίσκονται σε κάποια εμπόλεμη ή απομακρυσμένη περιοχή αλλά σε πόλεις που θα μπορούσε κάποιος να επισκεφτεί ως τουρίστας.

Σίδνεϊ

sydney traffic cyclist

Η πρωτεύουσα της Αυστραλίας κάθε άλλο παρά ασφαλής δεν είναι για ποδηλασία. Σύμφωνα με μαρτυρίες του Thomas Anderson -ο οποίος έχει ποδηλατήσει σε κάθε δυνατή γωνιά του πλανήτη- στο Σίδνεϊ οι οδηγοί φαίνεται να μισούν τους ποδηλάτες και το δείχνουν με κορναρίσματα, ή ακόμη και λεκτικές επιθέσεις καθώς προσπερνούν πραγματικά «ξυστά». Γενικά, η πόλη του Σίδνεϊ έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις χειρότερες ποδηλατικά πόλεις του κόσμου λόγω των υψηλών και αμέτρητων προστίμων προς τους ποδηλάτες.

Χονγκ Κονγκ

hong kong cyclist traffic

Για περισσότερους από 6 μήνες κάθε χρόνο στο Χονγκ Κονγκ επικρατούν συνθήκες καύσωνα οι οποίες σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία και την ατμοσφαιρική μόλυνση είναι ένας no-no ποδηλατικός προορισμός. Αν προσθέσουμε και τους αυτοκινητόδρομους με τις τουλάχιστον 4 λωρίδες ανά κατεύθυνση θα καταλάβετε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος ποδηλάτης. Ας μην αναφέρουμε τους «τρελούς» οδηγούς ταξί και τις χιλιάδες μοτοσυκλετιστές που κυκλοφορούν ανάμεσα από τα μποτιλιαρισμένα οχήματα.

Νέο Δελχί

new delhi cycling carriage rain

Ακόμη μια πόλη όπου επικρατούν χαώδεις κυκλοφοριακές συνθήκες με τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση η οποία οφείλεται κυρίως στην έλλειψη επαρκών μέσων μαζικής μεταφοράς. Αυτό οδηγεί τον σχεδιασμό των δρόμων αποκλειστικά για τα οχήματα. Ενώ κάποιοι ποδηλατόδρομοι που είχαν κατασκευαστεί κατά το παρελθόν χρησιμοποιούνται πλέον μόνο από μοτοσυκλετιστές. Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και την τρομακτικά υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση που επικρατεί -η οποία είναι σχεδόν διπλάσια από του Πεκίνο- το Νέο Δελχί είναι ένας πραγματικός εφιάλτης της ποδηλασίας.

Μόσχα

moscow cold cycling

Γνωστή αφενός λόγω των μεγαλύτερων μποτιλιαρισμάτων παγκοσμίως και αφετέρου λόγω των πολύ σκληρών χειμωνιάτικων μηνών. Χάρη στον αριθμό των οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ρώσικη πρωτεύουσα, την κατατάσουν ως την δεύτερη πιο βρώμικη πόλη της Ρωσίας μετά το Νorilsk. Εκτός από αυτά βέβαια, ένας ποδηλάτης θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την τρέλα των υπόλοιπων οδηγών, την απροσεξία, την κακή οδηγική παιδεία και φυσικά τα αμέτρητα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα που βρίσκονται σε κάθε γωνία της πόλης. Επιπλέον, για να γίνουν ακόμη χειρότερα τα πράγματα δεν υπάρχουν ποδηλατικές υποδομές, οπότε όποιος είναι αρκετά γενναίος για να χρησιμοποιεί το ποδήλατο του θα πρέπει να είναι και αρκετά δυνατός ώστε να μπορεί να το μεταφέρει από τις υπέργειες και υπόγειες διαβάσεις των αυτοκινητοδρόμων οι οποίες έχουν μόνο σκαλοπάτια.

Κάιρο

another-bread-delivery-boy-cycling-in-cairo

Στο Κάιρο η ποδηλασία είναι στιγματισμένη και θεωρείται το μέσο μεταφοράς για τους διανομείς οι οποίοι συχνά συναντώνται να κυκλοφορούν με σκουριασμένα, παλιά και κακό-συντηρημένα ποδήλατα. Φυσικά δεν γίνεται λόγος για γυναίκες ποδηλάτισσες καθώς οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις είναι αμέτρητες. Τέλος η κίνηση είναι χαοτική, με τους οδηγούς να κάνουν ό,τι πραγματικά τους κατέβει στο κεφάλι, δίχως αρχές ή κανόνες οδικής συμπεριφοράς. Εάν προσθέσουμε και το πολύ κακό οδικό δίκτυο μαζέψαμε αρκετούς λόγους ώστε να μην ξανά-ανέβει κάποιος σε ποδήλατο. Τέλος, η υψηλή αιθαλομίχλη και οι υψηλές θερμοκρασίες θα κάνουν ακόμη και τους πιο τολμηρούς να το σκεφτούν δεύτερη φορά.

Βομβάη

mumbay cyclists

Η πυκνοκατοικημένη πόλη είναι γνωστή επίσης και για την έλλειψη υποδομών. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις πινακίδες σήμανσης, τα φανάρια και φυσικά για τους ποδηλάτες οι οποίοι και εδώ είναι στιγματισμένοι ως διανομείς η πωλητές εφημερίδων. Η υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση και η παντελής έλλειψη παιδείας και σεβασμού προς οποιοδήποτε είναι αρκετά για να καταλάβετε γιατί δεν θα πρέπει να ποδηλατήσετε στην Βομβάη.

Ορλάντο

bicycle-accident-orlando

Καλά, είναι δυνατό να υπάρχει μια πόλη από την ανεπτυγμένη δύση σε αυτή την λίστα; Και όμως είναι! Η Πολιτεία της Φλόριντα θεωρείται η πιο επικίνδυνη πολιτεία για ποδηλασία καθώς έχει το υψηλότερο ποσοστό θανάτων στην Ηνωμένες Πολιτείες. Οι φαρδιοί δρόμοι σε συνδυασμό με τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που κινούνται με υψηλές ταχύτητες έχουν μετατρέψει την πόλη του Ορλάντο σε έναν πραγματικό εφιάλτη για κάποιον που θέλει να χρησιμοποιεί το ποδήλατο του για την καθημερινή του μετακίνηση. Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και την παντελή έλλειψη υποδομών -ναι ακόμη και τα πεζοδρόμια λείπουν από το Ορλάντο-, την επιθετική στάση των οδηγών και την έλλειψη παιδείας κάνουν το Ορλάντο και την πολιτεία της Φλόριντα έναν απαγορευμένο ποδηλατικό προορισμό.

Previous Article

Epic ride με Loose Dog και Ratboy! (video*)

Next Article

Δείτε πως δουλεύει το μοχλικό από 18 ΜΤΒ’s του 2017! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια