5 τρόποι για να μην κουβάλας σακίδιο πλάτης στο βουνό!

Author: Χωρίς σχόλια Share:

Ξεκινάμε από τα βασικά! Εμείς κουβαλάμε σακίδιο πλάτης γιατί δεν ξεκινάμε τις βόλτες μας με τη… ζυγαριά και θέλουμε να έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε και να είμαστε καλυμμένοι δια παν ενδεχόμενο! Επίσης, επειδή τα σύγχρονα σακίδια έχουν και ένα πολύ χρήσιμο προστατευτικό πλάτης για την περίπτωση της πτώσης, θεωρούμε πως το σακίδιο είναι όχι μόνο χρήσιμο αλλά απαραίτητο…ΩΣΤΟΣΟ!

Πρόσφατα διαπιστώσαμε πως υπάρχουν αρκετοί αναβάτες τριγύρω μας που προτιμούν να μην παίρνουν μαζί τους σακίδιο. Και όχι δεν μιλάμε για φανατικούς XC riders ή για All mountain riders που βγαίνουν για μια μικρή βόλτα! Σε αυτούς είναι λογικό και κατανοητό. Μιλάμε για trail και enduro riders οι οποίοι δεν θέλουν το σακίδιο και βγαίνουν χωρίς αυτό σε μεγάλες και απαιτητικές βόλτες.

Για να δούμε πως το κάνουν και που βάζουν τα πράγματά τους…(αν θέλετε κι εσείς να γίνετε ένας από αυτούς μπορεί να πάρετε κάποια καλή ιδέα!)

1. Ταινία και κόλλημα στο πλαίσιο.

Είτε με ύφασμα με σκρατς είτε με κολλητική ταινία έχουμε δει πολλές φορές σαμπρέλες κολλημένες πάνω στο πλαίσιο.  Αν εξαιρέσεις, όμως, τις ελάχιστες φορές που το πλαίσιο μοιάζει να έχει βολικές εσοχές/τρύπες (βλ. το προσωπικό μου Snabb) στις περισσότερες περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι απλά…άσχημο. Γι’αυτούς που συνεχίζουν και το κάνουν πάντως σίγουρα πρακτικό!

1Βαθμός πρακτικότητας: 3

2.Πατικωμένα στις τσέπες του jersey

Εντάξει, το έχουμε κάνει όλοι, ειδικά αν καβαλάμε και κούρσα! Η πλάτη μας να είναι γεμάτη με ακουστικά, κινητό, ψιλά, μπανάνες, δεύτερο-τρίτο μπουκάλι με νερό/ισοτονικό, αδιάβροχο κτλ κτλ Στο βουνό βέβαια που χρειάζεσαι σίγουρα πολυεργαλείο, τρόμπα, σαμπρέλες και τα συναφή η αλήθεια είναι πως ίσως το πράγμα αρχίζει και ζορίζει. Αλλά γι’αυτό δεν υπάρχουν τα σακίδια;

2Βαθμός πρακτικότητας: 3

3.Ενσωματωμένα στις ειδικές θήκες του ποδηλάτου 

Από το OneUp’s EDC Tool System που σου επιτρέπει να βάζεις το πολυεργαλείο στο λαιμό του ποδηλάτου μέχρι τις ειδικές θήκες που έχει παρουσιάσει η Specialized στο ίδιο το ποδήλατο ή ακόμα και στο μπουκαλάκι του νερού, οι σχεδιαστές γίνονται όλο και πιο ευρηματικοί όσον αφορά στο πως θα μπορέσουν να δώσουν νέες λύσεις αποθήκευσης.

sBC GPL Copper Mtn 2014Βαθμός πρακτικότητας: 4

4.Χωμένα στον προστατευτικό εξοπλισμό

Το Alpinestars Paragon παραδείγματος χάρη είναι ιδανικό για αυτή την περίπτωση. Με θήκη για υδροδοχείο και 3 τσέπες μοιάζει εξαιρετική λύση, αφού καλύπτει και την αρχική μας ανησυχία γύρω από το θέμα της ασφάλειας της πλάτης. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι να το δοκιμάσουμε δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη.

4Βαθμός πρακτικότητας: άγνωστος

5.Σε τσαντάκι μέσης

Σαν τους παλιούς καλούς εντουράδες (τους…κανονικούς με τις μηχανές) το τσαντάκι στην μέση μπορεί να χωρέσει πολύ πράγμα ωστόσο έχει ένα βασικό μειονέκτημα, εκτός του ότι μπορεί να γίνει πολύ άβολο ανάλογα την εφαρμογή του. Το θέμα που μπορεί να προκύψει είναι σε τυχόν πτώση προς τα πίσω πως θα αντιδράσουν οι σπόνδυλοι γύρω του αν υπάρχει πτώση και το τσαντάκι είναι φορτωμένο και μάλιστα με σκληρα αντικείμενα (βλ. πολυεργαλείο)

5Βαθμός πρακτικότητας: 3

 

Previous Article

Η Oakley παρουσίασε το πρώτο της road κράνος!

Next Article

Trek Procaliber- To έξυπνο hardtail!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια