Παραμένει με το yellow jersey ο Froome. Solo νίκη για τον Barguil.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
tour de france 2017 road bike

Ολοκληρώθηκε και το 18ο ετάπ για το Tour de France και δεν έγινε καμιά έκπληξη που αρκετοί περίμεναν. Ο Chris Froome κατάφερε να κρατήσει την διαφορά από τους υπόλοιπους -μαζί κράτησε και το yellow jersey- και από ότι δείχνουν τα πράγματα κατευθύνεται με φόρα για την κατάκτηση του 4ου τίτλου.

Από την αρχή της διαδρομή η Ag2r προσπάθησε να αυξήσει την πίεση προς την Team Sky μήπως και κατάφερναν να αλλάξουν τα δεδομένα στην Γενική Κατάταξη, αλλά αποδείχτηκε για ακόμη μια χρονιά πως η Team Sky είναι η πιο δυνατή ομάδα που συμμετέχει στον Γύρο Γαλλίας. Κατάφεραν να προστατέψουν με επιτυχία τον αρχηγό τους Chris Froome χωρίς να χάσει σημαντικό χρόνο από τους υπόλοιπους διεκδικητές της Γενικής Κατάταξης.

Την νίκη στο 18ο ετάπ πήρε ο Warren Barguil -την δεύτερη για την χρονιά- και κλείδωσε το πουά jersey -polka-dot- που παίρνει ο Βασιλιάς των Βουνών (King of the Mountain). Ο Darwin Atapuma ήρθε δεύτερος, τρίτος το Bardet και τέταρτος ο Froome.

Ο Fabio Aru είδε τις ελπίδες του για βάθρο να απομακρύνονται καθώς έχασε την επαφή με τον Froome και πλέον βρίσκεται πίσω στον χρόνο για περισσότερο από 60″ στην 5η θέση της Γενικής Κατάταξης. Ο συναθλητής του Froome, Mikel Landa ανέβηκε στην 4η θέση, στην 3η θέση είναι ο Uran με διαφορά 29″ από τον πρώτο και στην 2η θέση ο Bardet με μόλις 23″ διαφορά από τον Froome.

Εχτές ήταν στην ουσία η τελευταία ευκαιρία των αθλητών που διεκδικούσαν κάποια θέση στην Γενική Κατάταξη να κάνουν την κίνηση τους καθώς ήταν η τελευταία «βουνίσια» διαδρομή. Σήμερα έχει την μεγαλύτερη αλλά και πιο επίπεδη διαδρομή και δεν ανανμένονται εκπλήξεις, ενώ αύριο ολοκληρώνεται το Tour de France με έναν αγώνα ατομικής χρονομέτρησης που ως γνωστό ο Froome έχει πολύ υψηλή απόδοση.

Δείτε τα στιγμιότυπα της χτεσινής ημέρας.

Previous Article

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής ποδηλασίας στην Ναύπακτο.

Next Article

Από δω το πάμε, από εκεί το φέρνουμε, θα πάμε μια μέρα στην Madeira… (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια