167,6 χλμ/ώρα με stock ποδήλατο downhill σε πλαγιά… είπατε κάτι; (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:

Μετά από αυτό θα αναθεωρήσετε σίγουρα για την μέγιστη ταχύτητα που έχετε πιάσει με το ποδήλατο σας!

Ο Markus ‘Max’ Stöckl ζει για την ταχύτητα. Είναι ο γενικός διευθυντής της downhill ομάδας Racing Mondraker MTB Team και το «χόμπι» του τα τελευταία 20 χρόνια, είναι να θέτει ρεκόρ ταχύτητας με ποδήλατα downhill.

Ο 42-χρονος Stöckl ήθελε εδώ και καιρό να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ του μέγιστης ταχύτητας σε βουνοπλαγιά με εργοστασιακό ποδήλατο downhill. Το ρεκόρ που είχε μέχρι τώρα ήταν 164,95 χιλιόμετρα και πραγματοποιήθηκε στον ηφαιστειακό κώνο Cerro Negro στην Νικαράγουα.

Ο Markus και η εξαμελής ομάδα του αυτή την φορά βρέθηκαν στην έρημο Atacama της Χιλής, όπου δεν ευδοκιμεί τίποτα και το μόνο που βλέπει κάποιος είναι χώμα και πέτρες για όσο πιάνει το μάτι του.

Η πλαγιά που επιλέχθηκε είχε υψόμετρο 3972 μέτρα, κλίση 45° και μήκος 1200 μέτρα. Λόγω της μορφολογίας του σημείου δεν υπήρχαν και άνεμοι.Επειδή αυτές οι ταχύτητες με ένα ποδήλατο είναι τρομακτικές, μεγάλο βάρος έπεσε στην ασφάλεια του Max ο οποίος φορούσε μια ειδικά σχεδιασμένη στολή η οποία είχε ενσωματωμένο αερόσακο -παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιούν στο σκι και το snowboard, ενώ τo κράνος ήταν ιδιοκατασκευή.

Μεγάλη εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός πως το ποδήλατο ήταν ένα απολύτως εργοστασιακό Mondraker Summum.

8 δοκιμές της πλαγιάς έγιναν μέχρι την επίσημη προσπάθεια ώστε να μπορέσει να βρει την καταλληλότερη γραμμή και να συνηθίσει στην υψηλή ταχύτητα. 11 δευτερόλεπτα και 650 μέτρα μετά την εκκίνηση της επίσημης προσπάθειας ο Αυστραλός έφτασε την μέγιστη ταχύτητα των 167,6 χιλιομέτρων σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του.

Θα το δοκιμάζατε; Εγώ σίγουρα ΌΧΙ!

Previous Article

Ανάλυση οπίσθιας ανάρτησης σε ποδήλατο MTB.

Next Article

4 ασκήσεις για το σπίτι που μπορείτε να κάνετε όταν δεν έχετε χρόνο για προπόνηση!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια