2 βασικές συμβουλές για πιο εύκολη διαλειμματική προπόνηση!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
interval (1)

Είναι κρυφό μυστικό ότι η διαλειμματική προπόνηση σας κάνει πιο γρήγορους στο ποδήλατο, με λίγες ώρες προπονήσεων. Όμως, αυτές οι σκληρές προπονήσεις πολλές φορές σας κάνουν να θέλετε να τα παρατήσετε. Παρακάτω έχουμε μερικές στρατηγικές ώστε οι διαλειμματικές σας προπονήσεις να γίνουν πιο εύκολες και πιο διασκεδαστικές.

Γίνετε καλύτεροι με λιγότερη προπόνηση! Σπουδαία νέα για όσους μισούν την διαλειμματική προπόνηση. Σύμφωνα με μια μελέτη στο Medicine and Science in Sports and Exercise, διαλειμματική προπόνηση 30 δευτερολέπτων αποφέρει πολύ μεγάλα αποτελέσματα -ειδικότερα σε όσους είναι νέοι στην διαλειμματική προπόνηση. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν μειώνεται η διάρκεια, οι αναβάτες διατήρησαν μεγαλύτερη ένταση, επειδή ήξεραν ότι η προσπάθειά τους θα λήξει σύντομα. Επίσης, οι συμμετέχοντες στην έρευνα τελείωναν τις προπονήσεις τους, με θετικές εντυπώσεις -πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανό να συνεχίσουν την διαλειμματική προπόνηση. Μια καλή γενική αρχή είναι: Ζέσταμα 10 λεπτά, 8 προσπάθειες των 30 δευτερολέπτων με 60-90 δευτερόλεπτα διάλειμμα μεταξύ αυτών, αποθεραπεία 10 λεπτά. Τελειώσατε σε μόλις κάτι παραπάνω από 30 λεπτά!

Δυναμώστε την ένταση στην μουσική που ακούτε! Η μουσική είναι γνωστό πως εξημερώνει και τα πιο άγρια θηρία. Σε μια άλλη μελέτη, άντρες και γυναίκες που εκτελούσαν δοκιμές 30 δευτερολέπτων αναερόβιων τεστ σε σπριντ, τόσο σκληρά σε ένταση που δίπλα του κάθε συμμετέχοντας είχε έναν κουβά -για κάθε ανάγκη-, οι εθελοντές απολάμβαναν περισσότερο την προσπάθεια και έβαζαν τα δυνατά τους όταν τους επιτρεπόταν να ακούνε μουσική.

Λοιπόν; Τι λέτε; Θα ξεκινήσετε;

Previous Article

Η περίεργη, υπέροχη θεωρία, πως τα ποδήλατα μπορούν να ισορροπούν μόνα τους! (video)

Next Article

Κωνσταντίνος Ανδριώτης- O πιο γρήγορος gravity rider της Ελλάδας στη sela!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια