Έχεις οικονομικό ποδήλατο βουνού; Δες 5 λόγους για τους οποίους θα πρέπει να είσαι χαρούμενος!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
cheap-mtb-riding

Ποδήλατα βουνού υπάρχουν πολλά. Άλλα ακριβά, άλλα φτηνά, άλλα με αναρτήσεις μόνο μπροστά, άλλα χωρίς, άλλα με υδραυλικά δισκόφρενα, άλλα με στενά λάστιχα υπάρχουν πάνω από 1002 διαφορετικές επιλογές. Αυτό που έχετε διαλέξει εσείς μήπως όμως είναι κάτι το οποίο δεν βλέπετε να το διαφημίζουν τα ποδηλατικά site -εγχώρια και ξένα- και ανησυχείτε;


Tα καλύτερα 29άρια hardtail MTB!


Θα σας πούμε να βάλετε στην άκρη τις όποιες ανησυχίες έχετε, διότι η ποδηλασία βουνού είναι κάτι το οποίο μπορείτε να διασκεδάζετε είτε έχετε ένα ποδήλατο που κοστίζει 800€ είτε ένα ποδήλατο που κοστίζει 8000€. Μάλιστα, στην πρώτη περίπτωση δεν θα φοβάστε να το «κακομεταχειριστείτε» κιόλας! Ας δούμε όμως 5 λόγους που θα πρέπει να σας κάνουν να χαμογελάτε που έχετε ένα οικονομικό ποδήλατο βουνού!

  1. Μπορείτε να πάτε παντού και πάντα. Τα ποδήλατα βουνού είναι για να κυκλοφορούν στο βουνό. Με όλες τις head mtb x-rubi-crossσυνθήκες. Θες βροχή, θες χιόνια, θες 15 μέρες με θερμοκρασίες 30 βαθμών και το χώμα να είναι σαν άχνη; Πολλοί μπαίνουν στον πειρασμό -μεταξύ αυτών και εγώ- στο να προσέχουν λίγο παραπάνω το ποδήλατο τους και να μην βγαίνουν με τις βροχές και τα χιόνια. Εσύ όμως με το οικονομικό ποδήλατο, κάνεις πλάκα κάτι τέτοιες μέρες σε άτομα σαν εμένα και βγαίνεις στο βουνό και διασκεδάζεις. Τι και αν γεμίσει γρατσουνιές από το χώμα; Έτσι κι αλλιώς μεταχειρισμένο το πήρες και γουστάρεις μόνο και μόνο για τις εμπειρίες που σε προσφέρει και όχι για την εμφάνισή του!
  2. Βγάζεις τρελά γούστα όταν μπορείς και ακολουθείς κάποιον με πιο «καλό» ποδήλατο. Το ότι έχεις ένα οικονομικό ποδήλατο, δεν σε κάνει λιγότερο ικανό από κάποιον με πολύ καλύτερο ποδήλατο. Εσύ περνάς 4 ώρες την ημέρα στο βουνό και ο τύπος με το «καλό» ποδήλατο το βγάζει μόνο τις ηλιόλουστες Κυριακές…. Ποιος λες να είναι πιο γρήγορος;

    Ξέρεις ποιο είναι το σωστό attack position, για να κατεβαίνεις «τάπα»;


  3. Είναι αξιοπρεπή. Με την εμφάνιση των 11πλων σειρών μετάδοσης, πλέον και τα οικονομικά μοντέλα έχουν 10πλες μεταδόσεις, ενώ και η γεωμετρία τους δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα ακριβότερα ποδήλατα. Το μόνο αρνητικό τους είναι συνήθως το αυξημένο τους βάρος, αλλά είναι κάτι το οποίο σας βοηθάει στις κατηφόρες!
  4. Καταλαβαίνετε ουσιαστικές διαφορές από τις αναβαθμίσεις που κάνετε. Οι διαφορές που έχει ένα ποδήλατο των 800€ με ένα ποδήλατο των 1800€ είναι πολύ μεγαλύτερες από τις διαφορές που έχει ένα ποδήλατο των 2000€ με ένα που κοστίζει 3000€. Συνήθως τα πιο οικονομικά μοντέλα των εταιριών, βασίζονται στο ίδιο πλαίσιο αλλά αλλάζουν τα περιφερειακά τους -τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι τα εισαγωγικά μοντέλα. Έτσι λοιπόν, οι διαφορές που θα δείτε με την αναβάθμιση των περιφερειακών θα σας δίνουν τέτοια ώθηση που δεν θα θέλετε να κατεβαίνετε από το ποδήλατο!

    6 ερωτήσεις που κάναμε όλοι όταν ξεκινούσαμε την ποδηλασία βουνού.


  5. Σας μένουν λεφτά για ταξίδια και εκδρομές! Το να είχατε δώσει όλες σας τις οικονομίες για να αγοράσετε ένα ακριβό ποδήλατο βουνού, θα ήσασταν αναγκασμένος να μείνετε στην «γειτονιά» σας όλο το καλοκαίρι και να χάσετε μερικές όμορφες εκδηλώσεις όπως το Enduro Days στον Κίσαβο!

Σταματήστε να στεναχωριέστε που δεν έχετε ακριβό ποδήλατο όπως μερικοί φίλοι και γνωστοί σας και αρχίστε να διασκεδάζετε με αυτό που έχετε. Η διασκέδαση είναι ίδια, ίσως και μερικές φορές κάποιος με ένα οικονομικό ποδήλατο να διασκεδάζει περισσότερο μέσα στο βουνό από κάποιον που έχει ένα ποδήλατο «όπλο».

Previous Article

6 πόλεις που αγαπάνε το ποδήλατο και το δείχνουν. (+videos)

Next Article

Τα Fat bikes κάνουν τα πάντα, ιδού η απόδειξη! (Video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια