7 λόγοι για να καβαλάτε hardtail!

Author: 2 Σχόλια Share:
hardtail enduro mtb  (3)

Πολλές φορές το πολύ «καλό» και εξελιγμένο ποδήλατο στέκεται εμπόδιο στην πραγματική διασκέδαση στο βουνό και αυτό οφείλεται στο ότι δεν μας αφήνει να εξελίξουμε την τεχνική μας και να εξελιχθούμε ως αναβάτες. Σχεδόν πάντα, το να αφήσουμε το full suspension στην άκρη και να πάρουμε ένα «απλό» και ταπεινό hardtail, μας εξελίσσει τόσο πολύ ως αναβάτες που δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε.

Συνήθως μετά την πρώτη, δεύτερη βόλτα, θέλουμε να το διπλοκλειδώσουμε στην αποθήκη, γιατί όλα τα κάνει τόσο δύσκολα, αλλά αν έχουμε την υπομονή και την διάθεση να το χρησιμοποιήσουμε για λίγο καιρό ακόμη, τότε θα δούμε τα πραγματικά οφέλη που μας προσφέρει. Ας δούμε όμως μερικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να περνάμε αρκετά μεγάλα διαστήματα της σεζόν σε hardtail.

  1. hardtail enduro mtb manualΜας βοηθάει να γίνουμε πιο «ομαλοί» πιο «smooth» με το ποδήλατο στα δύσκολα τεχνικά σημεία όπως είναι οι βραχόκηποι και οι ρίζες. Μαθαίνουμε, έστω και με το «ζόρι» να κρατάμε την ροή με το ελάχιστο δυνατό «κοπάνημα».
  2. Αλλάζει την οπτική των μονοπατιών. Τα ίδια χιλιοπερπατημένα μονοπάτια αποκτούν διαφορετική ομορφιά, διαφορετική δυσκολία. Είναι μια εμπειρία που θα αναζωογονήσει την αγάπη σας για το ποδήλατο!
  3. Είναι πολύ παιχνιδιάρικο. Manuals, bunny hops, είναι πολύ πιο εύκολα και διασκεδαστικά, καθώς δεν υπάρχει πίσω ανάρτηση να «κλέβει» ενέργεια και αντιδράει στην παραμικρή μας κίνηση.
  4. Είναι πιο απλό σαν ποδήλατο. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την λάσπη και τα νερά, μην μπουν στο μοχλικό και χαλάσουν τα ρουλεμάν, ούτε να έχετε «σκοτούρες» με την ρύθμιση της πίσω ανάρτησης. Αν ειδικά το συνδυάσετε και με μια μετάδοση 1Χ, τότε θα έχετε ένα πάρα πολύ απλό ποδήλατο!
  5. Έχει μικρότερο βάρος! Η διαφορά σε σύγκριση με το full suspension ποδήλατο σας, είναι τουλάχιστον 1,5 κιλό, κάτι το οποίο θα σας επιτρέπει να περάσετε περισσότερο χρόνο στο βουνό και στα αγαπημένα σας μονοπάτια χωρίς να κουραστείτε!
  6. Είναι πιο αποδοτικό κατά το πεταλάρισμα. Αν μάλιστα συνδυαστεί και με το χαμηλότερο βάρος που αναφέραμε στον παραπάνω λόγο, τότε να μην ξεχάσετε να ειδοποιήσετε πως θα αργήσετε! Mountains are calling, and I must go!
  7. Δεν είναι αυτό που περιμένετε. Είναι κάτι περισσότερο που θα σας αφήνει κάθε φορά με ένα χαμόγελο σαν μικρού παιδιού!

Χρησιμοποιείτε hardtail; Έχετε κάτι ακόμη να προσθέσετε στην λίστα μας;

Previous Article

Το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσει νέα 11πλή κασέτα 11-46 από την Shimano, narrow-wide γρανάζι και quick link για τις αλυσίδες!

Next Article

Για να λυθεί το πρόβλημα μόλυνσης του Μιλάνου, οι πολίτες θα πληρώνονται για να ποδηλατούν προς την εργασία τους!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια