Ποδηλατικός αγώνας στους -43 στην Σιβηρία. Είπατε κάτι για κρύο;

Author: Χωρίς σχόλια Share:
mtb snow  (2)

Ο συγκεκριμένος αγώνας έγινε στο Yakutsk και η θερμοκρασία έπεσε στους -43 βαθμούς κελσίου κατά την εκκίνηση. Λόγω του αυξημένου κρύου, τα περισσότερα από τα ποδήλατα πάγωσαν και δεν μπορούσαν να κινηθούν και μόνο 14 ποδήλατα κατάφεραν να πάρουν εκκίνηση.

Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων έγινε όλη υπό τις σκληρότερες των συνθηκών, ενώ για τις γυναίκες και τους βετεράνους, η απόσταση ήταν μόλις 5 χιλιόμετρα.

mtb snow (5)

Ο Andrey Popov, από την εκκίνηση βρέθηκε μπροστά και τερμάτισε πρώτος με χρόνο 00:30:44, ενώ δεύτερος ήρθε ο Anatoly Alekseyev με χρόνο 00:34:21.

Στους βετεράνους, πρώτος ήρθε ο Vassilyi Matveyev, με χρόνο 00:36:49, ο οποίος είναι γνωστός για τα 8000 χιλιόμετρα που διένυσε το καλοκαίρι, στην διαδρομή από το Vilyuysk της Yakutia, μέχρι την Μόσχα.

mtb snow (3)

Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν η Nelly Pakhomova, με χρόνο 00:29:51 και δεύτερη η Yugulana Struchkova με χρόνο 00:31:23. Μετά το τέλος του αγώνα, η Nelly, δήλωσε: «Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν σίγουρα από τους πιο δύσκολους και απαιτητικούς που συμμετείχα. Το ποδήλατο είχε παγώσει και ήταν πραγματικά δύσκολο να γυρνάω τα πετάλια. Ήταν ένας πολύ ακραίος αγώνας και ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την προσπάθεια ομαλοποίησης του».

Από την άλλη, ο νικητής των αντρών, Andrey, είπε: «Πρέπει να ντυθείς πολύ ζεστά για να μην παγώσεις, επειδή είναι πολύ εύκολο να μετατραπείς σε παγοκολώνα με τέτοιο κρύο. Έχει περάσει αρκετός καιρός από το καλοκαίρι οπότε θα πρέπει με κάποιον τρόπο να συνεχίσουμε να ποδηλατούμε για να διατηρηθούμε σε φόρμα. Ο αγώνας αυτός ήταν μια καλή ευκαιρία για να ξαναβγάλουμε τα ποδήλατα μας έξω«.

mtb snow (1)

Να αναφέρουμε πως το Yakutsk είναι μια πόλη με 300.000 κατοίκους και η μέση θερμοκρασία είναι στους -34°C, ενώ το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες δεν ξεπερνάνε τους 20°C.

Previous Article

Ποδήλατο δρόμου και στροφές με μεγαλύτερη ταχύτητα και ασφάλεια.

Next Article

FUBifixie, σπαστό φιξάκι με 700c τροχούς! Ναι ή οχι;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια