Ελαστικό ποδηλάτου χωρίς αέρα από την Bridgestone!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
airless bicycle tires bridgestone (2)

Έχουν περάσει έξι χρόνια από την στιγμή που είχαμε δει για πρώτη φορά τα πρωτότυπα ελαστικά αυτοκινήτων Airbree Concept της Bridgestone, τα οποία χρησιμοποιούσαν μια εύκαμπτη θερμοπλαστική ρητίνη ως «ακτίνες» αντί να έχουν αέρα υπό πίεση στο εσωτερικό τους. Μπορεί στα αυτοκίνητα να μην προχώρησε η συγκεκριμένη ιδέα, αλλά μόλις ανακοινώθηκε κάτι παρόμοιο από την εταιρία για ποδήλατα και ίσως είναι το «next big thing»!

Πρόκειται για μια συνεργασία της Bridgestone Corporation και της Bridgestone Cycle, με τα νέα ελαστικά να κατασκευάζονται κυρίως από την ίδια ανακυκλώσιμη ρητίνη όπως και τα μεγαλύτερα για βαρύτερα οχήματα αντίστοιχα ελαστικά (κυρίως για οχήματα εργοταξίων). Το εξωτερικό πέλμα από καουτσούκ είναι και αυτό ανακυκλώσιμο!

airless bicycle tires bridgestone (1)

Τέλος στα σκασμένα ελαστικά καθώς κάτι τέτοιο θα είναι πλέον αδύνατο καθώς τα συγκεκριμένα ελαστικά δεν παίρνουν αέρα! Επιπροσθέτως, η Bridgestone προτείνει πως λόγω αυτών των ιδιοτήτων των ελαστικών, θα μπορέσουν οι κατασκευαστές να σχεδιάσουν πιο ευέλικτα ποδήλατα. Ως κύριο μειονέκτημα τους όμως, είναι πως δεν μπορεί να προσαρμοστεί η σκληρότητα τους, οπότε η εφαρμογή των συγκεκριμένων ελαστικών πολύ πιθανό να παραμείνει μόνο σε ποδήλατα πόλης όπου οι αναβάτες δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις.

Προς το παρόν η Bridgestone αξιολογεί την σκοπιμότητα των συγκεκριμένων ελαστικών και δηλώνει πως μια εμπορική έκδοση θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη μέχρι το 2019!

Previous Article

Η ποδηλατική μετακίνηση (commute) λειτουργεί ως προληπτική ιατρική!

Next Article

Το πιο aero ποδήλατο πίστας που έχετε δει!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια