Ριζικές αλλαγές στο Red Bull Rampage για το 2016.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
redbullrampage2015 (2)

Με τα γεγονότα που συνέβησαν κατά την διάρκεια του περσινού Red Bull Rampage οι διοργανωτές και οι αναβάτες συγκεντρώθηκαν ώστε να συζητήσουν το μέλλον της διοργάνωση και να σχεδιάσουν ένα καλύτερο αύριο για το πιο δημοφιλές -βουνίσιο- ποδηλατικό event.

Για το 2016 θα υπάρξουν λοιπόν αρκετές αλλαγές -θετικές οι περισσότερες- οι οποίες περιλαμβάνουν:

Νέο τερέν. Με το πέρασμα των χρόνων κάθε πιθανή γραμμή στην πλαγιά είχε διαμορφωθεί και δεν υπήρχαν πλέον άλλες επιλογές. Πλέον το σημείο διεξαγωγής θα πάει στην απέναντι μεριά της κοιλάδας όπου το έδαφος δεν έχει υποστεί καμιά διαμόρφωση. Επιπροσθέτως έχει ακόμη 30 μέτρα υψόμετρο (100 πόδια) πράγμα που σημαίνει πως οι αναβάτες θα έχουν ακόμη περισσότερες επιλογές αλλά και περισσότερο «προσωπικό» χώρο για να φτιάξουν την δική τους γραμμή.

Τέλος στις κατασκευές. Σε μια προσπάθεια «επιστροφής στις ρίζες» του το Rampage δεν θα επιτρέψει στους αναβάτες να χρησιμοποιήσουν μηχανικά μέσα για να διαμορφώσουν τις γραμμές τους, ενώ ελάχιστες πραγματικά θα είναι και οι ξύλινες κατασκευές.

redbullrampage2015 (1)

Περισσότερος χρόνος για σκάψιμο, για προπόνηση και υποχρεωτική ημέρα ξεκούρασης. Πλέον οι αναβάτες έχουν 4 ημέρες στην διάθεση τους για να κατασκευάσουν τις γραμμές τους, ενώ έχουν την δυνατότητα να έχουν και ομάδα δύο ατόμων για βοήθεια. Έπειτα ακολουθεί μια υποχρεωτική ημέρα ξεκούρασης πριν ξεκινήσουν 4 ημέρες προπονήσεων. Τέλος για τον τελικό υπάρχει «παράθυρο» δύο ημερών ώστε οι αθλητές να έχουν την δυνατότητα να αποφασίσουν πότε θα είναι πιο ασφαλές για να πραγματοποιήσουν την επίσημη προσπάθεια τους.

Τέλος στα προκριματικά. Επιλεγμένοι αναβάτες θα είναι προσκεκλημένοι. Παρόλο που το νέο μέρος δίνει την δυνατότητα στους αναβάτες να έχουν περισσότερες επιλογές γραμμών, ο αριθμός αυτών έχει μειωθεί στο μισό σχεδόν καθώς από τους 42 αναβάτες που συμμετείχαν το 2015, μόλις 21 αναβάτες θα συμμετέχουν φέτος. Λόγω του μικρού αριθμού συμμετοχών θα εξαλειφθεί και ο προκριματικός γύρος.

Στους συμμετέχοντες θα περιλαμβάνονται οι 12 πρώτοι τερματίσαντες της προηγούμενης χρονιάς ενώ οι υπόλοιποι 9 θα μπουν ως «μπαλαντέρ». Η επιλογή τους θα γίνει βάση παλαιότερων αποτελεσμάτων στο Rampage, τα αποτελέσματα τους σε παρόμοιες διοργανώσεις, οι συμμετοχές τους σε ποδηλατικά βίντεο και από άλλους παράγοντες. Η τελική λίστα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθεί στις 1 Αυγούστου.

Οι 12 πρώτοι από την περσινή χρονιά είναι οι:

 • Kurt Sorge
 • Andreu Lacondeguy
 • Graham Agassiz
 • Brandon Semenuk
 • Thomas Genon
 • Cam Zink
 • Darren Berrecloth
 • Brendan Fairclough
 • Sam Reynolds
 • Rémy Métailler
 • Kyle Strait
 • Pierre Edouard Ferry

redbull rampage 2015 extreme (2)

Ως κριτές θα είναι πλέον παλαιοί αναβάτες που συμμετείχαν στο Red Bull Rampage, ώστε να υπάρχει καλύτερη βαθμολογία καθώς θα γνωρίζουν από πρώτο χέρι την δυσκολία κάθε γραμμής.

Τέλος θα υπάρχει μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο αλλά και χρηματική συμβολή στις ομάδες ατόμων που θα βοηθήσουν τους αναβάτες με την δημιουργία των γραμμών τους. Το συνολικό ποσό για την διεξαγωγή του Red Bull Rampage έχει ανέβει στις 150.000$ ενώ κάθε αναβάτης θα λάβει 4000$ ως βάση για να τα χρησιμοποιήσει για την ομάδα που θα τον βοηθήσει και για έξοδα μετακίνησης.

Το Red Bull Rampage 2016 θα μεταδοθεί την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου.

Previous Article

Έσπασε το ρεκόρ του Tour Divide για περισσότερο από 12 ώρες!

Next Article

Όταν σε τρώει ο κώλος σου!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια