Έσπασε το ρεκόρ του Tour Divide για περισσότερο από 12 ώρες!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
tour divide 2016 (3)

Ο Mike Hall από το Yorkshire της Αγγλίας έθεσε και επίσημα έναν νέο χρόνο ρεκόρ για το Tour Divide με 13 ημέρες, 22 ώρες και 51 λεπτά, πράγμα που σημαίνει ότι ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ κατά 12 ώρες και 46 λεπτά!

Το Tour Divide είναι μια ποδηλατική διάσχιση των Η.Π.Α από το Banff στην Alberta μέχρι τα σύνορα με το Μεξικό. Πρόκειται για μια διαδρομή 2745 μίλια (4417 χιλιόμετρα) με περίπου 200.000 πόδια υψομετρικά (περίπου 61,000 μέτρα). Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο Mike διένυε κατά μέσο όρο 194,1 μίλια την ημέρα (312 χιλιόμετρα) σε περίπου 10 ώρες και 15 λεπτά με τις στάσεις για ξεκούραση και φαγητό να συμπληρώνουν την ημέρα.tour divide 2016 (1)

Σύμφωνα με την εταιρία που τον χορηγούσε, την Pivot Cycles, ο Mike δεν ήξερε τι συμβαίνει με τους ανταγωνιστές του καθώς δεν είχε πάρει μαζί του smartphone και αγνοούσε το σημείο εντοπισμού των υπολοίπων καθώς ήταν συγκεντρωμένος απόλυτα στις δικές του επιδόσεις. Σχεδόν από την αρχή του αγώνα βρισκόταν μπροστά. Στην γραμμή τερματισμού δήλωσε: «Δεν ήμουν «συνδεδεμένος» και νιώθω λίγο παράξενα χωρίς να γνωρίζω τι συμβαίνει. Ήταν καλό που είχα έναν καθαρό αγώνα. Έδωσα την καλύτερη μου προσπάθεια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, καθώς αυτός είναι ο καλύτερος χρόνος που θα μπορούσα να κάνω«.

Μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πως γίνεται να σπάσει το ρεκόρ -το οποίο το είχανε θέσει την περασμένη χρονιά- για περισσότερο από 12 ώρες και μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι θα δούμε στο μέλλον. Θα είναι οι 14 ημέρες το ελάχιστο πλέον για τους αθλητές αυτής της δυναμικότητας ή θα παραμείνει άσπαστο το ρεκόρ για πολλά χρόνια;tour divide 2016 (2)

Παρακολουθώντας αθλητές αντοχής όπως τον Mike Hall, τον Neil Beltchenko, τον Josh Kato, τον Jay Petervary, την Rebecca Rusch και άλλους πολλούς αναρωτιόμαστε μέχρι που μπορούν να φτάσουν τα ανθρώπινα όρια της αντοχής, αλλά και το τι είναι πραγματικά δυνατό να επιτευχθεί με ένα ποδήλατο βουνού.

Previous Article

Ορίστε ακόμη μια απόδειξη γιατί επιλέγουμε ποδήλατο για τις μετακινήσεις μας. (video)

Next Article

Ριζικές αλλαγές στο Red Bull Rampage για το 2016.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια