Χομπίστας ποδηλάτης βοηθάει αναβάτη World Tour που έχασε την διαδρομή κατά το Ε3 Harelbeke.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
Eritrean Mekseb Debesay road bike  (2)

Ο νικητής του Tour d’Algerie και του Tour of Eritrea, Eritrean Mekseb Debesay, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Dimension Data και ο Ε3 Harelbeke ήταν ο πρώτος του World Tour αγώνας.

Αυτό που συνέβη, όμως, είναι μια ιστορία που θα έχει να διηγείται για χρόνια! Κατά την διάρκεια του αγώνα, έχασε τον δρόμο του και πέρασε 15 ώρες περιπλανόμενος με το ποδήλατο μέχρι να επιστρέψει στο ξενοδοχείο και όλα αυτά χάρη στην βοήθεια ενός χομπίστα ποδηλάτη ο οποίος του προσέφερε φαγητό, καθαρά ρούχα και ένα ζεστό μπάνιο.

Eritrean Mekseb Debesay road bike (1)Ο αθλητικός διευθυντής της Dimension Data Pierre Heynderickx είπε στον τύπο: «Ο Debesay έμεινε πίσω με ένα μικρό γκρουπ με περίπου 20 αναβάτες, οι οποίοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν δευτερεύοντες δρόμους μέχρι το Harelbeke περίπου 20 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό. Φοβούμενος μην χαθεί, αποφάσισε να ακολουθήσει την σηματοδοτημένη διαδρομή μέχρι τον τερματισμό. Δυστυχώς κάπου έχασε τον δρόμο«.

Μπορεί το GPS του να είχε γράψει 206 χιλιόμετρα -που ήταν και η απόσταση του αγώνα- αλλά ακόμη δεν είχε φτάσει στον τερματισμό. Τότε ήταν που απευθύνηθηκε σε έναν από τους θεατές που ακολουθούσαν με τα ποδήλατα τους. «Προς τα που είναι το Harelbeke;» Ο θεατής του συνέστησε να τον ακολουθήσει μέχρι το σπίτι του στο Lierde όπου και του πρόσφερε φαγητό, καθαρά ρούχα και φαγητό.

Η ομάδα του είχε αρχίσει να ανησυχεί καθώς είχαν ξεκινήσει ήδη για το ξενοδοχείο και κάλεσαν την αστυνομία, τους οργανωτές και την UCI. «Κανείς δεν ήξερε που είναι. Μετά λάβαμε μια κλήση».

Ο Debesay διένυσε 240 χιλιόμετρα και μετά από 15 ώρες κατάφερε να γυρίσει στο ξενοδοχείο στο Roeselare… και εδώ ακούμε παράπονα για παρακάμψεις μερικών χιλιομέτρων! ΧΑ ΧΑ ΧΑ(!)

Previous Article

Θρήνος στην ποδηλατική κοινότητα

Next Article

Πόση ταχύτητα μπορείς να ‘αγοράσεις’; (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια