Βαρκελώνη, εναλλακτικός τουρισμός με την χρήση ποδηλάτου!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
bacelonacycletour (3)

Η Βαρκελώνη εκτός από δημοφιλής τουριστικός προορισμός, είναι και μια από τις πιο φιλικές προς το ποδήλατο πόλεις της Μεσογείου.

Το μεσογειακό της κλίμα ευνοεί την μετακίνηση με το ποδήλατο και τις βόλτες, ενθαρρύνοντας τους πολίτες της όσο και τους τουρίστες να ανέβουν στην σέλα χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι κάτοικοι της λοιπόν, με αρκετά ανεπτυγμένη ποδηλατική κουλτούρα, φροντίζουν να το εκμεταλλεύονται δίνοντας το καλό παράδειγμα και σε άλλες χώρες και γιατί όχι και σε εμάς -τους Έλληνες.

Δείτε πως μπορεί το πάθος για το ποδήλατο να αξιοποιηθεί στην Βαρκελώνη και σίγουρα θα σας έρθουν πολλοί συνειρμοί για αντίστοιχες προτάσεις και στην πόλη σας!

bacelonacycletour (4)

Για αρχή μπορείτε να ξεναγηθείτε στην πόλη με το ποδήλατο σας, αντί να χρησιμοποιήσετε κάποιο λεωφορείο. Εξερευνήστε κάθε γωνία της πόλης, απολαμβάνοντας τις ομορφιές της, γνωρίζοντας όλα τα αξιοθέατα και τα μνημεία της και όλα αυτά, ενώ κάνετε απλά την ποδηλατική σας βόλτα. Υπάρχουν πλέον και εφαρμογές από καθημερινούς ποδηλάτες για πολλές μεγάλες πόλεις, με προτεινόμενες ποδηλατικές διαδρομές από αξιοθέατα και μνημεία, μέσω του Strava Local.

Όπως και όλες οι μεγαλουπόλεις, έτσι και εκεί υπάρχει συχνά κυκλοφοριακή συμφόρηση, την οποία μπορείτε να αποφύγετε όταν είστε με το ποδήλατό σας. Έτσι, αντί να μένετε κολλημένοι μέσα στο αμάξι, ή στριμωγμένοι σε κάποιο λεωφορείο, μπορείτε να γλυτώσετε χρόνο και χρήματα, ποδηλατώντας ανάμεσα στις πράσινες λεωφόρους της Βαρκελώνης και θαυμάζοντας την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική της Ισπανίας, μέσα από τα 180 χιλιόμετρα του δικτύου ποδηλατοδρόμων, ο εναλλακτικός τουρισμός υπάρχει!

Επίσης με το ποδήλατο μπορείτε να προσεγγίσετε τοπία και μέρη που δεν είναι προσβάσιμα με το αυτοκίνητο.

bacelonacycletour (1)

Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια κάτοικοι της Βαρκελώνης, χρησιμοποιούν το ποδήλατό τους στην πόλη, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει ένα πολύ μεγάλο δίκτυο ενοικιαζόμενων ποδηλάτων με περισσότερους από 420 σταθμούς και 6000 ποδήλατα, των οποίων η χρήση είναι δωρεάν για τα πρώτα 30′ λεπτά, ενώ για τις επόμενες δύο ώρες το κόστος είναι 0,70€! Βέβαια για περισσότερη χρήση θα πρέπει να εγγραφείτε αλλά δεν είναι κάτι που θα σας πάρει πολύ χρόνο. Οπότε είτε έχετε το δικό σας ποδήλατο, είτε πάρετε κάποιο ενοικιαζόμενο, είναι μια εναλλακτική πρόταση τουρισμού που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε!

Έχετε δοκιμάσει να δείτε τα αξιοθέατα στην πόλη σας με το ποδήλατό σας; Γράψτε μας τις εμπειρίες σας και γιατί όχι να μας προτείνετε κάποια διαδρομή!

Previous Article

O David Beckham μαθαίνει στην 3χρονη κόρη του Harper πως να κάνει ποδήλατο!

Next Article

Ιπτάμενο ποδήλατο; Πραγματικότητα ή επιστημονική φαντασία; (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια