Ιπτάμενο ποδήλατο; Πραγματικότητα ή επιστημονική φαντασία; (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
flike (2)

Πολύ δρόμος έχει διανυθεί από το ιπτάμενο ποδήλατο του Ε.Τ στην ομώνυμη ταινία μέχρι διάφορες απόπειρες πειραματικών ιπτάμενων ποδηλάτων στην σήμερον ημέρα. Μια ομάδα από την Ουγγαρία ανέπτυξε ένα ηλεκτρικό ιπτάμενο ποδήλατο και πριν λίγες ημέρες κατάφερε να κάνει την πρώτη επανδρωμένη πτήση του. Πρόκειται για ένα τρικόπτερο με το όνομα Flike, το οποίο έμεινε σε ελεγχόμενη δοκιμή πετώντας για περισσότερο από ένα λεπτό. Οι μπαταρίες πολυμερών λιθίου προσφέρουν αρκετή ενέργεια ώστε να παραμείνει σε πτήση για περίπου 30 με 40 λεπτά της ώρας.

Το Flike είναι το αποτέλεσμα μιας ομάδας φίλων πτήσεων από ένα μη κερδοσκοπικό ινστιτούτο του Ουγγρικού κράτους, με το όνομα Bay Zoltan. Το ηλεκτρικό μέρος από το ιπτάμενο ποδήλατο αναπτύχθηκε μέσα σε 6 μήνες, ενώ μετά από 9 μήνες ήταν έτοιμο για την πρώτη επανδρωμένη πτήση του. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ινστιτούτου, το σκάφος είναι ομοαξονικό με διάταξη τρικοπτέρου Y6, το οποίο σημαίνει ότι η δύναμη ανύψωσης παράγεται από 6 έλικες, οι οποίοι είναι ομαδοποιημένοι σε αντίθετα περιστερφόμενα ζεύγη, σε τρεις άξονες, σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους στην περιφέρεια ενός κύκλου.

Ο ξεχωριστός έλεγχος κάθε ενός από τους έλικες, δίνει την δυνατότητα στο ιπτάμενο ποδήλατο να ελίσσεται σαν ελικόπτερο, έχοντας πολλές από τις χαρακτηριστικές κινήσεις που κάνουν τα ελικόπτερα. Οι μπαταρίες πολυμερών λιθίου αυτή την στιγμή επιτρέπουν μόνο 15-20 λεπτά αιώρησης, ή 30-40 λεπτά πτήσης αναψυχής. Το πρωτότυπο του βίντεο είναι στην αρχική του μορφή ακόμη, χωρίς προστατευτικά στους έλικες και στα υπόλοιπα επικίνδυνα σημεία, αλλά ήδη υπάρχουν σχέδια για ένα δεύτερο πρωτότυπο και ήδη έχουν μια σαφή εικόνα για το πως θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Μπορεί να είναι η αρχή για τα ποδήλατα του μέλλοντος που δεν θα έχουν πετάλια… το σίγουρο όμως είναι ότι θα δώσει λύσεις στα προβλήματα αστικών μετακινήσεων!

Previous Article

Βαρκελώνη, εναλλακτικός τουρισμός με την χρήση ποδηλάτου!

Next Article

Νέοι ποδηλατικοί κανόνες στην Ιαπωνία!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια