Έρχεται carbon wheelset από την Mavic, για ποδήλατα βουνού!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
mavic wheelset  (3)

Ήρθε η στιγμή που και η Mavic ανακοίνωσε πως θα μπει στο παιχνίδι των ανθρακονημάτινων τροχών, για τα ποδήλατα βουνού την χρονιά που διανύουμε.

Όπως είναι γνωστό, όλοι οι τροχοί της Mavic αυτή την στιγμή είναι φτιαγμένοι από το δικό της κράμα αλουμινίου, που το ονομάζει Maxtal, οπότε η ανακοίνωση πως θα διατεθεί carbon wheelset είναι κάτι που θα ταρακουνήσει τα νερά στον χώρο, καθώς η εταιρία έχει τεράστια τεχνογνωσία όσον αφορά τους carbon τροχούς, από τα ποδήλατα δρόμου.

Οι ανθρακονημάτινοι τροχοί είναι ελαφρύτεροι, με μεγαλύτερη ακαμψία ενώ επιταχύνουν και επιβραδύνουν πιο γρήγορα, λόγω του χαμηλότερου βάρους τους. Υπάρχουν και αρνητικά όμως που είναι η μειωμένη άνεση -περισσότεροι κραδασμοί- και η τιμή τους. Τις περισσότερες φορές ένα ζευγάρι τροχών carbon κοστίζει όσο κοστίζει και ολόκληρο το ποδήλατο.

mavic wheelset (2)Εκπρόσωπος της Mavic δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας επιβεβαιώσουμε ότι θα υπάρξουν ανθρακονημάτινοι τροχοί για ποδήλατα βουνού από την εταιρία μας, αλλά ακόμη βρισκόμαστε στην διαδικασία ελέγχου των τελικών προϊόντων από τους αθλητές και τους μηχανικούς, οπότε δεν θα μπορέσουμε να δημοσιεύσουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές κατά την διάρκεια του έτους και ανυπομονούμε να δούμε την αντίδραση του κόσμου και των μέσων, για τους μοναδικούς και ξεχωριστούς τροχούς που θα παρουσιάσουμε».

Η Mavic σκοπεύει με τους νέους της τροχούς να ανταγωνιστεί την γνωστή ENVE και την Easton που έχουν ήδη στην αγορά αρκετές επιλογές σε carbon τροχούς για τα ποδήλατα βουνού. Δυστυχώς ακόμη δεν γνωρίζουμε για τι χρήση θα προορίζονται οι τροχοί, αλλά μόλις έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες θα επανέλθουμε.

Previous Article

Στρατιωτικοί κατάσχουν ποδήλατα στην Αμερική. Δείτε το γιατί.

Next Article

Κλειδαριά ποδηλάτου, η οποία ανοίγει remotely με το smartphone. Την εμπιστεύεσαι;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια