Διαμαρτυρία ποδηλατών που παριστάνουν τους νεκρούς!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
Untitled

Με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο έγινε η διαμαρτυρία ποδηλατών στην Αγγλία, οι οποίοι προκάλεσαν αναστάτωση στους δρόμους του Νότιου Λονδίνου, μέσα στην εβδομάδα, προς τιμή μιας αδικοχαμένου ποδηλάτριας με το όνομα Esther Hartsilver.

Η 32-χρονη Esther ενεπλάκη σε μια μοιραία σύγκρουση με ένα φορτηγό καθώς ποδηλατούσε σε ένα σταυροδρόμι στο Camberwell και απεβίωσε λίγες ώρες μετά το δυστύχημα.

Η φυσιοθεραπευτής του King College Hospital, ήταν ο έκτος άνρθωπος που έχανε την ζωή του ενώ ποδηλατούσε στους δρόμους του Λονδίνου αυτόν τον χρόνο, μετά από σύγκρουση με οχήματα βαρέως τύπου. Αυτό οδήγησε σε διαμαρτυρίες για αλλαγές στην περιοχή.

londoneventdeath3

Η εκστρατεία ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς «Stop Killing Cyclists» διοργάνωσε την εντυπωσιακή διαδήλωση για να επισημάνει την αύξηση των θανάσιμων ατυχημάτων μεταξύ αυτοκινήτων και ποδηλατών, για να τιμήσει με τον τρόπο της τον θάνατο της Eshter και για να επαναλάβει την ανάγκη για αξιοπρεπείς υποδομές για τους ποδηλάτες.

londoneventdeath (2)
Μετά την διαμαρτυρία, ο συν-διοργανωτής Nicolas Branch δήλωσε σε τοπική εφημερίδα: «Απόψε, η συναισθηματική και πρωτότυπη διαμαρτυρία, η οποία περιλάμβανε φίλους, γνωστούς και την οικογένεια της αδικοχαμένης ποδηλάτριας, στέλνει ένα πολύ δυνατό μήνυμα στο συμβούλιο του Southwark, πως πρέπει ΑΜΕΣΑ να δημιουργήσει προστατευόμενο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και να μετατρέψει όλες τις αριστερές στροφές, σε διασταυρώσεις σε όλο τον δήμο«.

Ο επικεφαλής του συμβουλίου του Southwark, Peter John επιμένει πως γίνονται ήδη μελέτες πολλών εκατομμυρίων ώστε να βελτιωθούν οι μετακινήσεις με το ποδήλατο, να αυξηθεί η ασφάλεια των ποδηλατών, ενώ ήδη βρίσκονται σε ομιλίες με την συγκοινωνία για να βελτιώσουν την κατάσταση.

«Θέλουμε να κάνουμε το ποδήλατο ασφαλέστερο για όλους στο Southwark. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που σκοπεύουμε να επενδύσουμε εκατομμύρια για την ανάπτυξη της ποδηλασίας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια», είπε ο Peter John ενώ συνέχισε λέγοντας: «Το συμβούλιο βρίσκεται σε ομιλίες με τις δημόσιες συγκοινωνίες για μια σειρά αλλαγών στο οδικό δίκτυο του Camberwell, όπου και θα πρέπει να καταλήξουμε σε κάποιες κοινές αποφάσεις. Πέρα από αυτό, πέρυσι είχα προτείνει την απαγόρευση οχημάτων βαρέως τύπου μέσα από το Λονδίνο κατά τις ώρες αιχμής ώστε να προστατευτούν οι ποδηλάτες. Μετά τον τραγικό θάνατο της Eshter Hartsilver, η περίπτωση μιας τέτοιας απαγόρευσης παραμένει υψηλή. Προσωπικά θα γράψω στον δήμαρχο του Λονδίνου μια επιστολή αυτή την εβδομάδα για να του ζητήσω να εξετάσει αυτή την υπόθεση μαζί μας«.

Previous Article

Η 3AX επανεφευρίσκει τα clipless πετάλια. (video)

Next Article

Η καθημερινή σας προπονητική συμβουλή! Πως να βελτιώσετε τις συνεχόμενες επιθέσεις σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια