Με δύο μπαταρίες πλέον τα ηλεκτρικά μοτέρ της Bosch.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
bosch-dualbattery-3

Την προηγούμενη βδομάδα στην Eurobike η Bosch αποκάλυψε το σύστημα με δύο μπαταρίες για τα ποδήλατα που φέρουν το ηλεκτρικό μοτέρ της εταιρίας ώστε να διπλασιαστεί η αυτονομία. Το DualBattery θέτει νέα δεδομένα όσον αφορά την αυτονομία των ηλεκτρικών ποδηλάτων. Το όλο πακέτο είναι σχεδιασμένο γύρο από την απλή και γρήγορη εγκατάσταση αλλά και την ευκολία φόρτισης και χρήσης.

Μπορεί το θέμα της αυτονομίας στα ηλεκτρικά ποδήλατα να μην είναι τόσο σημαντικό όσο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα -καθώς και η μπαταρία να τελειώσει στο ποδήλατο μπορείς να ποδηλατήσεις- αλλά υπάρχουν αρκετοί που κοιτάνε την αυτονομία. Ο διπλασιασμός της αυτονομίας των ηλεκτρικών ποδηλάτων σίγουρα είναι κάτι πολύ θετικό για αρκετό κόσμο -και ειδικά για όσους μετακινούνται καθημερινά με την ψυχή στο στόμα αν θα τους φτάσει η ενέργεια της μιας μπαταρίας.

bosch-dualbattery-1

Η συνολική απόσταση που έχει υπολογιστεί πως μπορεί να καλύψει ένα ποδήλατο με την χρήση του DualBattery φτάνει τα 180 χιλιόμετρα! Η δεύτερη μπαταρία δεν είναι απλά μια μπαταρία εκτάκτου ανάγκης, αλλά συνεργάζεται και λειτουργεί ταυτόχρονα με την κύρια μπαταρία προσφέροντας μέχρι και 1000Wh ενέργειας!

Οι μπαταρίες συνδέονται μεταξύ τους μέσω ενός Υ-Καλωδίου και η φόρτιση τους γίνεται μέσω ενός μοναδικού φορτιστή. Το λογισμικό ελέγχου αυτόματα αλλάζει τις μπαταρίες κατά την διάρκεια της φόρτισης αλλά και της εκφόρτισης ώστε να υπάρχει υψηλή απόδοση.

bosch-dualbattery-2

Πέρα από την μεγαλύτερη αυτονομία η Bosch σχεδίασε το σύστημα DualBattery έχοντας κυρίως υπ’ όψιν τα ποδήλατα μεταφοράς φορτίων και όσους μετακινούνται σε ορεινά μέρη, παρέχοντας αρκετούς διαφορετικούς τρόπους απόδοσης της δύναμης. Υπάρχουν δύο σχηματισμοί, στον έναν τοποθετούνται οι μπαταρίες στο πλαίσιο ενώ στον άλλον σχηματισμό τοποθετείται μια μπαταρία στο πλαίσιο και μια στην σχάρα του ποδηλάτου. Θα υπάρχει σε δύο εκδόσεις, 600 και 1000 watt και μπορεί να προσαρμοστεί στις υπάρχον σειρές της εταιρίας Performance Line CX, Performance Line και Active Line.

Δυστυχώς η Bosch δεν θα παρέχει το σύστημα ως αναβάθμιση για τα υπάρχοντα ηλεκτρικά συστήματα, αλλά θα παρέχεται μόνο στους κατασκευαστές ποδηλάτων.

Previous Article

Επιστροφή για τα δισκόφρενα στο peloton με στρογγυλεμένες άκρες στους δίσκους.

Next Article

Val di Sole – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Downhill 2016. (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια