Επιστροφή για τα δισκόφρενα στο peloton με στρογγυλεμένες άκρες στους δίσκους.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
road bike thru axle disk brake (2)

Αρκετές φήμες και συζητήσεις υπήρξαν στην Eurobike σχετικά με την Shimano, η οποία σύμφωνα με τις οδηγίες της UCI είναι σχεδόν έτοιμη να παρουσιάσει δισκόφρενα με στρογγυλεμένες άκρες. Άλλες εταιρίες όπως η Αγγλική Hope έχουν ήδη παρουσιάσει δίσκους με στρογγυλεμένες άκρες για τις σειρές των ποδηλάτων δρόμου.

hope-tech-rounded-disc-brake-rotor-for-uci-approval10

Η Shimano βρίσκεται στην τελική φάση των χαρακτηριστικών για τα δισκόφρενα με στρογγυλεμένες άκρες. Μόλις πάρουν έγκριση από την UCI θα δημοσιευθούν και τα χαρακτηριστικά ώστε όλες οι εταιρίες να μπορέσουν να κατασκευάσουν δίσκους με ίδια χαρακτηριστικά στο άκρο των δίσκων ώστε να μπορέσουν τα δισκόφρενα να επιστρέψουν στο pro peloton. Δεν έχει χαρακτηριστεί ως «νέο» στάνταρτ αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως η UCI θα είναι αρκετά αυστηρή ως προς την ακολουθία των κανόνων για τα δισκόφρενα προς όλες τις εταιρίες.

hope-tech-rounded-disc-brake-rotor-for-uci-approval04

sram-rounded-disc-brake-rotor-for-uci-approval05

Μόνο δύο εταιρίες είχανε κάτι να παρουσιάσουν στην Eurobike. Η Hope και η Sram. Τα υδραυλικά δισκόφρενα αναμένεται να ξανακάνουν την εμφάνιση τους στο pro peloton μέσα στο 2017.

Ο λόγος για τον οποίο διακόπηκε η δοκιμή των δισκόφρενων μέσα στο τρέχον έτος ήταν ένα ατύχημα που έγινε Paris-Roubaix με τον Fran Ventoso της Movistar να τραυματίζεται αρκετά σοβαρά στο γόνατο.

Previous Article

O Danny Hart είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Downhill 2016!

Next Article

Με δύο μπαταρίες πλέον τα ηλεκτρικά μοτέρ της Bosch.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια