Δοκιμή: Stevens Sledge Max! (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
stevens sledge max (2)

Η Stevens είναι μια εταιρία λιγότερο γνωστή στον ελληνικό χώρο όσον αφορά τα ποδήλατα βουνού. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν είναι «καλά» ποδήλατα ή «δεν κάνουν» επειδή δεν τα βλέπουμε να κατακλύζουν τα Ελληνικά βουνά.

Αντιθέτως, το Stevens Sledge Max που δοκιμάσαμε στο Eurobike Media Days μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Σίγουρα δεν ήταν ένα από τα ποδήλατα που ξεχωρίσαμε -όπως το Nicolai Ion του οποίου το review ακολουθεί, ή το Pivot Firebird- αλλά δεν ήταν και ένα αδιάφορο ποδήλατο.

stevens sledge max (1)

Το Stevens Sledge Max είναι ένα ποδήλατο το οποίο μπορεί να μην έχει την πιο επιθετική ή πρωτοποριακή γεωμετρία που συναντήσαμε στο Eurobike Media Days, αλλά έχει γεωμετρία αποδεδειγμένη πως μπορεί να διασκεδάσει ακόμη και τον άπειρο αναβάτη στο βουνό, χωρίς να τρομάξει και χωρίς να απαιτεί μεγάλη προσπάθεια ώστε να πάει γρήγορα.

Σε αυτό βοηθάει βέβαια και ο αλουμινένιος σκελετός ο οποίος είναι όσο άκαμπτος χρειάζεται χωρίς να είναι κουραστικός, αλλά ταυτόχρονα «απορροφάει» πολλά από τα «λάθη» του αναβάτη προσφέροντας αυξημένη αυτοπεποίθηση. Ειδικά το ποδήλατο που δοκιμάσαμε με τον raw brushed σκελετό και τα πορτοκαλί αυτοκόλλητα μας ξετρέλανε αισθητικά.

stevens sledge max (3)

Όσον αφορά τα περιφερειακά του, δεν μπορούμε να πούμε πως υστερεί κάπου καθώς έρχεται με αναρτήσεις της FOX, την 36 Float Factory μπροστά και την Float X Factory πίσω, μετάδοση 1Χ11 Shimano XT, φρένα Shimano XT, δισκοβραχίονα Race Face Turbine DM32. Εκεί που ξεχωρίζει είναι στο cockpit όπου τα πράγματα της Spank δίνουν άλλον «αέρα». Στους τροχούς βρήκαμε τους πολύ ελαφριούς και αξιόπιστους DT Swiss E1700 Spline Two με τον μπροστά να φέρει το Schwalbe Magic Mary Evolution ενώ ο πίσω το Schwalbe Hans Dampf Evolution.

Η άποψη μου (Στέφανος Σκλαβενίτης)

Μια και πέρασα περισσότερη στη sela του Stevens οφείλω να παρατηρήσω τα εξής. Το Sledge δεν θα το δείτε συχνά στα ελληνικά βουνά και αυτό για μένα είναι καλό. Δεν είναι ‘σούπα’! Κι όμως είναι καλό ποδήλατο…Απλά δεν έχει αυτό το κάτι που έμοιαζε να μας βοηθά να κουμπώνουμε άμεσα όπως σε άλλα ποδήλατα της δοκιμής μας. Αυτό δεν το κάνει απαραίτητα χειρότερο, ίσως πιο απαιτητικό στο να βρεις το σωστό set up. Το σίγουρο είναι πως στα κατάλληλα χέρια πρόκειται για ποδήλατο που μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα.

Ας δούμε όμως και τις πρώτες εντυπώσεις κατά την διάρκεια της δοκιμής:

Previous Article

Friday Hack! Φτιάξε μόνος σου αντάπτορα για γαλλική βαλβίδα! (video)

Next Article

Συμβουλές οι οποίες θα τελειοποιήσουν την τεχνική «κλεψίματος» αέρα! (+video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια