Επέκταση ποδηλατικής διαδρομής EuroVelo Route#11* μέσω Λέσβου στην Σμύρνη.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
eurovelo-route-11-travel-bike-graffity-2

Τη Δευτέρα 31 Οκτώβρη 2016 μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου(Πο.Συ.Λε.), ύστερα από πρόσκληση του Αντιπρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου κ. Πετρέλλη Κυριάκου, παραβρεθήκαν σε συζήτηση με επιτροπή του τμήματος Μεταφορών του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης. Το θέμα της συζήτησης ήταν η στήριξη της προσπάθειας της Τουρκίας για επέκταση της Ποδηλατικής διαδρομής Eurovelo Route #11 από την Αθήνα προς την Σμύρνη μέσω της Λέσβου και η συνεργασία για από κοινού κατάθεση φακέλου για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Πρόκειται για μια πολύ καλή ευκαιρία ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας μιας και θα είναι ο συνδετικός σταθμός των επισκεπτών από την Δύση προς την Ανατολή και στο χέρι μας είναι να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία και να επεκτείνουμε και στο νησί μας της EuroVelo Route #11 μιας και είναι πλέων γνωστό σε όλους ότι η Λέσβος αποτελεί ένα υπέροχο ποδηλατικό προορισμό.

Από πλευράς μας ο Πο.Συ.Λε. βοήθησε την Τουρκική προσπάθεια καθοδηγώντας τους ως προς τις επόμενες επαφές που πρέπει να κάνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με ανθρώπους σχετικούς με το EuroVelo αλλά και την ECF και τους έδωσε επιστολή υποστήριξης.

Εκ μέρους του Πο.Συ.Λε.

Λασκαρίδης Ιγνάτιος

Πρόεδρος

eurovelo-route-11-travel-bike-graffity-1

*EuroVelo Route #11.

Πρόκειται για μια ποδηλατική διαδρομή η οποία ξεκινάει από το βορειότερο σημείο της Ευρώπης, στο NordKap της Νορβηγίας και αυτή την στιγμή φτάνει μέχρι την Αθήνα. Η διαδρομή διασχίζει 11 χώρες της Ευρώπης. Νορβηγία, Φιλανδία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Σερβία, Γιουγκοσλαβία και Ελλάδα είναι οι χώρες από τις οποίες περνάει η διαδρομή.

Στην Ελλάδα, η διαδρομή ξεκινάει στους Ευζώνους και συνεχίζει στους δρόμους του Κρασιού της Γουμένισσας  προς την Πέλλα. Από εκεί κατευθύνεται στην Θεσσαλονίκη και προς την Κατερίνη και τους πρόποδες του Ολύμπου. Μετέωρα, Λάρισα, Βόλος και στην συνέχεια οι Θερμοπύλες. Η συνέχεια βρίσκει την διαδρομή μέσα από την Χαιρώνεια, την Θήβα, τις Πλαταιές, την Ελευσίνα και καταλήγει στην Αθήνα. Καθόλη την διάρκεια της διαδρομής υπάρχουν ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία ώστε η διαδρομή να μείνει αξέχαστη στους επισκέπτες.

 

Previous Article

Taxco Urban Downhill 2016. Η απόλυτη τρέλα! (video)

Next Article

Ποιοι παράγοντες θα πρέπει να επηρεάσουν την επιλογή των flat πεταλιών για το MTB.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια