Έξυπνο ποδήλατο από την Valour, που δίνει, οδηγίες πλοήγησης, στροφή προς στροφή. (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
valoursmartbike (4)

Ένα έξυπνο ποδήλατο χωρίς ίχνη από μπαταρίες, ή κάποιο ηλεκτρικό μοτέρ, είναι κάτι σπάνιο για την σήμερον ημέρα. ΑΝ ψάχνετε να ενσωματώσετε την μοντέρνα τεχνολογία με ένα κλασικό τρόπο μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, τότε το Vanhawks Valour είναι για εσάς. Ένα έξυπνο ποδήλατο, γεμάτο αισθητήρες, σχεδιασμένο για την μέγιστη ασφάλεια.

valoursmartbike (2) valoursmartbike (3)

Το ανθρακονημάτινο ποδήλατο των 7,25 κιλών ενσωματώνει Bluetooth 4.0 για να συνδεθεί με το companion App, το οποίο είναι συμβατό με iOS, Android και Pebble. Βάζετε τον προορισμό σας στην εφαρμογή και σας προσφέρει οδηγίες πλοήγησης, στροφή προς στροφή, μέσω φωτεινών LED στο τιμόνι του ποδηλάτου. Μεταξύ των υπόλοιπων αισθητήρων που βρίσκονται στο Valour, υπάρχει επιταχυνσιόμετρο, μαγνητόμετρο και ένας αισθητήρας ταχύτητας, τα οποία συνεργάζονται με την εφαρμογή, ώστε να καταγράφετε τις θερμίδες που καταναλώσατε, την ταχύτητα αλλά και την απόσταση που διανύθηκε. Το σύστημα επίσης, επιβλέπει την διαδρομή και προτείνει εναλλακτικές διαδρομές για την αποφυγή δύσκολων και επίπονων ανηφοριών.

valoursmartbike (5) valoursmartbike (6)

Ο φόβος των περισσοτέρων αναβατών, όταν κυκλοφορούν, είτε στον δρόμο, είτε σε ειδικά διαμορφωμένους ποδηλατοδρόμους, είναι όταν περνά ένα αμάξι πολύ κοντά τους. Έχοντας αυτό στο μυαλό της η σχεδιαστική ομάδα, ενσωμάτωσε κάποιους αισθητήρες, οι οποίοι ανιχνεύουν τα «τυφλά σημεία» και δημιουργεί μια ζώνη ασφαλείας, μήκους 3 μέτρων και πλάτους 1.2, από το κέντρο του πίσω τροχού. Αν ενεργοποιηθούν οι αισθητήρες πως κάποιο όχημα πρόκειται να περάσει πολύ κοντά, τότε γίνεται ειδοποίηση του αναβάτη μέσω των χειρολαβών για να ειδοποιήσει τον αναβάτη. Βέβαια, μπορεί να μην μπορεί να σταματήσει το όχημα που έρχεται, αλλά τουλάχιστον ο αναβάτης θα έχει μια ευκαιρία για να αντιδράσει.

valoursmartbike (7) valoursmartbike (8)

Με την δημιουργία ενός μεγάλου στόλου ποδηλάτων, θα υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής πληροφοριών μεταξύ τους, όπως για παράδειγμα πιθανές λακούβες στους δρόμους, ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, μπλοκαριμένοι ποδηλατόδρομοι από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ώστε να μπορούν να επιλεχθούν εναλλακτικές διαδρομές. Επιπλέον, αν κλαπεί κάποιο ποδήλατο και περάσει ένας άλλος χρήστης από κοντά, τότε μέσω της εφαρμογής θα σταλθεί μια ειδοποίηση για να ενημερωθεί ο κάτοχος του κλεμμένου ποδηλάτου.

valoursmartbike (1)

Αυτοφορτιζόμενο, μέσω ενός μπροστινού κέντρου Supernova Infinity S, το οποίο παράγει μπορεί να φορτίσει τα κυκλώματα του ποδηλάτου σε περίπου μία ώρα βόλτας. Με τροχούς 700cc και λάστιχα 28mm, φρένα από την Shimano και είτε μονοτάχυτο είτε με πίσω κασέτα, σίγουρα δεν θα προβληματίσει με την απόδοσή του.

Η καμπάνια στο Kickstarter ολοκληρώθηκε με επιτυχία και από τον στόχο των 100,000$, συγκεντρώθηκαν 820,083$ και αυτή την στιγμή γίνεται παρουσίαση του πρωτότυπου στο Άμστερνταμ. Δείτε την καμπάνια εδώ: Vanhawks Valour

Previous Article

Σκεφτήκατε ποτέ πόσα είναι τα fun πράγματα που γίνονται με το ποδήλατό;

Next Article

Περπατητό ποδήλατο!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια