Η ‘έξυπνη’ ποδηλασία με άδειο στομάχι βοηθάει στην απομάκρυνση του λίπους και των περιττών κιλών!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
road bike sunshine fun

Για χρόνια οι πιο τολμηροί ποδηλάτες ξεκινούσαν νηστικοί για την πρωινή τους βόλτα ως έναν γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο να αυξήσουν τον μεταβολισμό καύσης λίπους και να χάσουν τα περιττά κιλά. Πλέον όμως, υπάρχει και μελέτη η οποία επιβεβαιώνει πως η ποδηλασία με άδειο στομάχι πράγματι βοηθάει στην απώλεια του σωματικού λίπους και των περιττών κιλών.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Bath του Ηνωμένου Βασιλείου μελέτησαν μια ομάδα υπέρβαρων αντρών κατά την πραγματοποίηση άσκησης 60 λεπτών σε διαφορετικές περιπτώσεις. Η μια περίπτωση ήταν το πρωί μετά από 12 ώρες χωρίς φαγητό και η άλλη περίπτωση δύο ώρες μετά την κατανάλωση πρωινού γεύματος 650 θερμίδων πλούσιο σε υδατάνθρακες. Κατά την διάρκεια της μελέτης γινόταν συλλογή ιστών λίπους μια ώρα πριν την άσκηση και μια ώρα μετά την άσκηση ώστε να ελεγχθούν οι αλλαγές.

road bike aa (4)

Τα πειστήρια βρισκόταν στα γονίδια των αντρών. Συγκεκριμένα σε δύο γονίδια το PDK4 και το HSL όπου και τα δύο ενεργοποιούνται όταν το σώμα χρησιμοποιεί λίπος ως ενέργεια για την άσκηση. Όταν λοιπόν οι άντρες ξεκινούσαν την άσκηση μετά από 12ωρη αποχή από το φαγητό, υπήρξε αύξηση αυτών των γονιδίων. Όταν ασκούνταν μετά από το φαγητό υπήρξε μείωση των δύο αυτών γονιδίων. Αυτό σημαίνει πως όχι μόνο «καίμε» περισσότερο λίπος κατά την διάρκεια της άσκησης, αλλά θα μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε το λίπος ως κύριο «καύσιμο» για τον οργανισμό μας, εξηγεί ο συγγραφέας Dylan Thompson PhD στο δελτίο τύπου. Επίσης σημείωσε πως όταν ασκούμαστε μετά το φαγητό οι λιπώδεις ιστοί είναι πολύ απασχολημένοι ανταποκρινόμενοι στο γεύμα, ώστε να ξεκινήσουν τις αλλαγές που αυξάνουν την κατανάλωση του λίπους. «Η άσκηση σε κατάσταση νηστείας μπορεί να προκαλέσει ευνοϊκότερες αλλαγές στον λιπώδη ιστό και αυτό θα μπορούσε να είναι ωφέλιμο για την υγεία μακροπρόθεσμα«.


Μάθετε πως μπορείτε να αδυνατίσετε κάνοντας ποδήλατο!


Πολύ σημαντικό όμως είναι να καταλάβετε πως αναφερόμαστε σε καύση λίπους και όχι σε απόδοση. Μια δυο πολύ χαλαρές βόλτες μέσα στην εβδομάδα με άδειο στομάχι το πρωί μπορούν να βοηθήσουν στην συνολική υγεία του οργανισμού αλλά και στην μείωση του λίπους. Βέβαια αν σκέφτεστε να ανεβάσετε την απόδοση σας κατά την διάρκεια της άσκησης, θα πρέπει πρωτίστως να έχετε καταναλώσει έστω και μια μικρή ποσότητα φαγητού.

Previous Article

‘To παρακάνεις!’ λέει το Strava!

Next Article

Η Pivot λανσάρει το νέο Switchblade Aluminum!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια