Γκέτες (Leg & Knee warmers). Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε!

Author: 1 σχόλιο Share:
gketes (1) leg warmers

Η θερμοκρασία έχει αρχίσει να πιάνει κατήφορο ενώ οι ώρες στο ποδήλατο παραμένουν ίδιες. Πολλές φορές όμως, η υγρασία και η πρωινή ψύχρα μας προκαλούν πόνους στα πόδια και τα γόνατα, οι οποίοι προέρχονται από το κρύο. Για να προστατευτείτε καλό θα είναι να επενδύσετε σε καλές γκέτες (leg & knee warmers). Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως.

Τι είναι οι γκέτες; (Leg & Knee warmers)

Πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα. Οι γκέτες είναι πρόσθετα κομμάτια υφάσματος το οποίο είναι σχεδιασμένο να καλύπτει τα πόδια και φοριέται σαν πρόσθετο στα bib shorts. Ο σκοπός τους είναι να κρατήσουν ζεστά τα πόδια, τα γόνατα και τις γάμπες σας. Συνήθως φτιαγμένες από λύκρα με επιθέματα σιλικόνης στις άκρες για να μην γλιστράνε από την θέση τους. Τα knee warmers είναι ακριβώς ίδια, απλά με μικρότερο μήκος και δεν καλύπτουν τις γάμπες.

Σε περιοχές όπου ο καιρός αλλάζει γρήγορα και υπάρχουν μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας πολύ πρωί με μεσημέρι, τότε ένα ζευγάρι γκέτες σας δίνει την επιλογή να φύγετε από το σπίτι χωρίς να χρειαστεί να κρυώσετε, αλλά μόλις η θερμοκρασία ανέβει, μπορείτε να τα βγάλετε και να τα βάλετε στην τσέπη σας ή στο τσαντάκι της σέλας -δείτε τι ακόμη θα πρέπει να περιέχει το τσαντάκι σέλας. Μια ακόμη πολύ συνηθισμένη χρήση τους είναι να φοριούνται πριν από κάποια μεγάλη κατάβαση όπου είναι σίγουρο ότι η θερμοκρασία θα είναι πεσμένη.

gketes (3)

Ωραία όλα αυτά, αλλά κάποιος θα αναρωτηθεί γιατί να επενδύσει σε ένα ζευγάρι γκέτες και όχι σε ένα καλό μακρύ ποδηλατικό κολάν που θα τον κρατάει ζεστό. Αν και η απόδοση και των δύο σε «δροσερές» θερμοκρασίες είναι ίδια, εκεί που έχουν διαφορά είναι στην ευχρηστία. Δεν σας έχει τύχει καμιά φορά να βγείτε μια πρωινή προπόνηση με αρκετή υγρασία και κρύο και μετά από 2-3 ώρες να έχει τόσο γλυκιά και ζεστή λιακάδα που «σκάγατε» με το μακρύ κολάν;

Ένα ζευγάρι γκέτες τις οποίες μπορείτε να βγάλετε με μια κίνηση και να τις βάλετε στην τσέπη του jersey είναι πολύ βολικές για μερικές τέτοιες ημέρες. Επίσης, αν είστε ανηφοράκιας, τότε θέλοντας και μη θα πρέπει να ξανακατεβείτε. Αντέχετε την δροσιά του βουνού; Τέλος, ίσως σε μερικούς αγώνες να έχετε δει άλλους αθλητές να κάνουν προθέρμανση με αυτές και λεπτά πριν από τον αγώνα να τις βγάζουν για να έχουν ζεστά και φρέσκα πόδια.

Τι θα πρέπει να προσέξετε.

Οι ποιοτικές γκέτες έχουν εργονομικό σχεδιασμό στην περιοχή του γονάτου επιτρέποντάς καλή ελευθερία κινήσεων και μέγιστη άνεση. Όσον αφορά τα μεγέθη, θα σας προτείναμε να δοκιμάσετε αρχικά ίδιο μέγεθος γκέτες, με το μέγεθος των ποδηλατικών shorts που φοράτε.

Τα πιο ακριβά μοντέλα συνηθίζεται να έχουν πολλαπλές στρώσεις υφάσματος, ενώ οι γκέτες με μια στρώση υφάσματος είναι φτηνότερες. Τα φερμουάρ λίγο πάνω από τον αστράγαλο συναντώνται συχνά, ώστε να μπορούν να φορεθούν και να βγουν χωρίς να χρειαστεί να βγάλετε τα ποδηλατικά σας παπούτσια. Υπάρχουν εταιρίες που ντύνουν τις γκέτες τους με μια στρώση που απωθεί το νερό -αν και με το πέρασμα του χρόνου χάνει τις ιδιότητές της.

Χρησιμοποιείτε γκέτες; Σας βολεύουν; Αν ναι, προτείνετε και το μοντέλο για τους υπόλοιπους αναγνώστες!

Previous Article

Μερικά από τα καλύτερα BMX memes της φετινής σεζόν!

Next Article

Funny Monday, για να γελάσει το ποδηλάτικό χειλάκι μας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια