Η λύση στις ημικρανίες!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
RR_MS_4863_RT_HIRES

Προς το παρόν δεν υπάρχει ακόμη θεραπεία για όσους πάσχουν από ημικρανίες. Βεβαίως, με μια νέα έρευνα χιλιάδες κόσμου θα μπορούσε να βρει κάποια ανακούφιση με την ποδηλασία σε εσωτερικό χώρο.

H Dr. Carolyn Bernstein, στο Deaconess Medical Center της Βοστώνης, μας λέει ότι η χαμηλής ένταση ποδηλασία σε εσωτερικό χώρο είναι ένας πολύ καλός τρόπος ανακούφισης από τα συμπτώματα των ημικρανιών.

Καθώς πάσχει και η ίδια από ημικρανίες, υποστηρίζει ότι η γενική άσκηση μπορεί να βοηθήσει με την ανακούφιση του πόνου αλλά δεν είναι μια πλήρης θεραπεία.

«Δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε αυτή την στιγμή, για να σταματήσουμε τις ημικρανίες για πάντα, αλλά υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές που μπορούμε να προσφέρουμε. Μπορούμε να ελπίζουμε και πιο πιθανό να σας φτάσουμε σε ένα σημείο που θα είστε καλύτερα από ότι είστε τώρα» ήταν τα λόγια της.

«Όταν ασκείστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, νιώθετε καλύτερα μετά. Όλα τα είδη νευροδιαβιβαστών που πηγαίνουν στον εγκέφαλο κατά την διάρκεια της άσκησης μπορούν να μειώσουν τον πόνο»

Η άλλη μελέτη

Άλλη μελέτη μας λέει ότι το προπονητήριο βοηθάει για πιο γρήγορη ανάκαμψη από τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Μια μελέτη του 2008 στην Σουηδία, έβαλε 26 πάσχοντες από ημικρανίες, σε ένα πρόγραμμα ποδηλασίας εσωτερικού χώρου για 12 εβδομάδες ώστε να μελετήσουν πόσο αποτελεσματική ήταν η άσκηση.

Η μελέτη εξέτασε πως τα επίπεδα VO2 max των συμμετεχόντων αυξήθηκαν καθ’όλη την διάρκεια, όπως επίσης και η ποιότητα της ζωής τους.

Οι επιστήμονες, ισχυρίστηκαν ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από συχνές ημικρανίες, είναι συνήθως λιγότερο δραστήριοι από τους μη πάσχοντες και ότι αποφεύγουν την άσκηση επειδή νιώθουν ότι τους προκαλεί τα συμπτώματα.

Previous Article

Αυτό είναι πόστερ ενός ποδηλατικού αγώνα!

Next Article

Ποδηλάτισσες και yoga!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια