Η Νορβηγία επενδύει κοντά στο 1 δις € σε ποδηλατικές υποδομές. Εμείς….

Author: Χωρίς σχόλια Share:
bike commuter

Σε μια προσπάθεια να μειώσει τις εκπομπές ρύπων κατά το ήμισυ, η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 8 δισεκατομμύρια νορβηγικές κορώνες, ή περίπου 850 εκατομμύρια €, σε επέκταση των ποδηλατικών υποδομών.

norway bikeΤο πρόσφατο ανακοινωθέν σχέδιο, περιλαμβάνει 10 μεγάλες ποδηλατικές διαδρομές δύο λωρίδων, που θα καλύπτουν τη χώρα και θα περνούν μέσα από εννέα μεγάλες πόλεις της Νορβηγίας. Το μέγεθος των λωρίδων έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους ποδηλάτες να ταξιδεύουν σε σχετικά υψηλές ταχύτητες (περίπου 35 χλμ/ώρα).

Οι ποδηλατικοί αυτοκινητόδρομοι έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να προτρέψουν τους οδηγούς ΙΧ της Νορβηγίας να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους και να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους το ποδήλατο. Το 2010, μόλις το 4% των μετακινήσεων που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα ήταν με ποδήλατο. Οι γειτονικές χώρες είχαν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά στις ποδηλατικές μετακινήσεις, με την Δανία να φτάνει το  17%, ενώ η Σουηδία το 12%.

Παρόλο που το ποσοστό της Νορβηγίας αυξήθηκε ελαφρώς στο 5% το 2014, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξακολουθούν να θέλουν περισσότερο: Ο στόχος τους είναι να αυξήσουν τα ποσοστά μετακίνησης με ποδήλατο περίπου 10 με 20 τοις εκατό μέχρι το 2030.

Previous Article

Ξέρετε πόσες ταχύτητες χρειάζεστε στο ποδήλατο σας;

Next Article

8 συμβουλές για να μην «πνιγείτε» όταν ξεκινήσετε την ποδηλασία δρόμου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια