Θες 29″ hardtail; Το HEAD X-RUBI IV είναι αυτό που ψάχνεις!

Author: Χωρίς σχόλια Share:

Η HEAD έχει μπει δυναμικά στην αγορά της ποδηλασίας -εταιρία πολύ γνωστή από την κατασκευή ρακετών τένις- και δεν είναι λίγα τα ποδήλατα τα οποία μας έχουν κάνει να τα γλυκοκοιτάμε.

Ένα από αυτά λοιπόν, είναι το X-RUBI IV, ένα ποδήλατο βουνού με τροχούς 29″, ανάρτηση με διαδρομή 100mm και προσανατολισμένο προς το marathon cross-country και φυσικά την διασκέδαση!

head-x-rubi-iv-1  Ο σκελετός από αλουμίνιο 6061 τριπλής στρώσης, αποδίδει την απαραίτητη ακαμψία αλλά και απορροφητικότητα που πρέπει να έχει ένα ποδήλατο τέτοιας κατηγορίας, δίχως όμως να υστερεί σε εμφάνιση.

Την δύσκολη δουλειά της απόσβεσης των κραδασμών έχει αναλάβει η πολύ καλή ανάρτηση αέρος της Rock Shox η Reba SA, η οποία διαθέτει απομακρυσμένο κλείδωμα (remote lockout) από το τιμόνι χάρη στο χειριστήριο OneLoc το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί σε αρκετές διαφορετικές μεριές του τιμονιού.

head-x-rubi-iv-2

Όσον αφορά την μετάδοση, βρίσκουμε μια μίξη των σειρών XT/SLX της Shimano. Ο δισκοβραχίονας -με δίσκους 26-38- το και το πίσω σασμάν είναι της σειράς ΧΤ, ενώ το μπροστά σασμάν, τα χειριστήρια αλλαγών και η κασέτα 11-36, είναι της σειράς SLX. Διαθέτει 20 ταχύτητες -2Χ10- για μέγιστη ευελιξία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.head-x-rubi-iv-4

Στα φρένα συναντάμε τα πολύ δυνατά Shimano SLX τα οποία είναι το καλύτερο value for money υδραυλικό δισκόφρενο της αγοράς. Οι τροχοί είναι χειροποίητοι με στεφάνια της εταιρίας REMERX (XCO Rio με εσωτερικό πλάτος 17mm βάρος μόλις 410 γραμμάρια). Τα κέντρα είναι της σειράς Deore της Shimano με μαύρες ακτίνες. Τα Schwalbe Rocket Ron σε διάσταση 2,1 είναι τα επιλεγμένα ελαστικά, τα οποία προσφέρουν πάρα πολύ καλή ποιότητα -και ταχύτητα- κύλισης, ενώ δεν θα προβληματίσουν κάποιον που είναι μαθημένος να «πιέζει» λίγο παραπάνω το ποδήλατο στα τεχνικά σημεία.

Στα υπόλοιπα περιφερειακά έχουμε λαιμό, τιμόνι, σέλα, παλουκόσελο με επωνυμία της HEAD. Το τιμόνι ακολουθάει τις σύγχρονες τάσεις, με πλάτος 720mm για αυξημένο έλεγχο του ποδηλάτου, ενώ ο λαιμός αλλάζει αναλόγως του μεγέθους (80mm στο 44/48, 100mm στο 52/56).

head-x-rubi-iv-3

Το συνολικό βάρος του ποδηλάτου -μαζί με πετάλια- δεν ξεπερνάει τα 12 κιλά -11,7 κιλά για την ακρίβεια- και το κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Όλα τα ποδήλατα της HEAD όπως και πάρα πολλά αξεσουάρ και περιφερειακά ποδηλάτων, μπορείτε να τα δείτε από κοντά στο κατάστημα, Action-Bikes.

Previous Article

6 λόγοι για να ποδηλατείτε το φθινόπωρο!

Next Article

Super καλόγρια, ετών 86 έχει τερματίσει σε Ironman* 45 φορές!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια