Στο Portland εγκαθιστούν κάγκελα ασφαλείας ως βάσεις ποδηλάτων! (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
bike safety parking spot (1)

Οι κλοπές των ποδηλάτων έχουν πάρει τρομακτικές διαστάσεις στο εξωτερικό, όπου πολλές φορές οι επίδοξοι κλέφτες αντί να προσπαθούν να παραβιάσουν την κλειδαριά ασφαλείας που έχει το ποδήλατο, πολύ απλά κόβουν ή σπάνε το κάγκελο που είναι δεμένο το ποδήλατο. Το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρήθηκε έντονα στο Portland στο Oregon και γι’αυτόν τον λόγο ο Δήμος αποφάσισε να τοποθετήσει έναν νέο τύπο κάγκελα τα οποία είναι σχεδόν αδύνατο να κοπούν.

Το συγκεκριμένο κάγκελο σχεδιάστηκε από το Γραφείο Μεταφορών του Portland και είναι κατασκευασμένο από την εταιρία Radius Pipe Bending. Το πολύ κοινό -στην όψη- κάγκελο για παρκάρισμα ποδηλάτου είναι κατασκευασμένο από σωλήνα χάλυβα 1-1/2″ αλλά αυτό που το διαφοροποιεί είναι πως στο εσωτερικό του υπάρχει ένα καλώδιο χάλυβα το οποίο μπορεί και κινείται ελεύθερα. Μπορεί τα κοινά πριόνια να είναι σε θέση να κόψουν το εξωτερικό κάγκελο αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να κόψουν το εσωτερικό καλώδιο το οποίο κινείται μπρος-πίσω μαζί με το πριόνι.

bike safety parking spot (1)

Βέβαια τον κλέφτη πολλές φορές δεν θα τον σταματήσει ούτε αυτό και θα επιλέξει να αφαιρέσει τις βίδες στήριξης από το κάγκελο ώστε να «βγάλει» την κλειδαριά από την κάτω μεριά, κάτι το οποίο είναι αδύνατο. Μια χαλύβδινη ράβδος βρίσκεται κατά μήκος χαμηλά στο κάγκελο κάνοντας αδύνατο το πέρασμα της κλειδαριάς από την κάτω πλευρά. Τέλος, έστω ότι καταφέρνει να κόψει το κάγκελο και το εσωτερικό χαλύβδινο καλώδιο, θα του ήταν αδύνατο να λυγίσει το κάγκελο τόσο ώστε να μπορέσει να βγάλει την κλειδαριά.

Με την δημιουργία ολοένα και περισσότερων δημοτικών χώρων στάθμευσης ποδηλάτων, αναμένεται να τοποθετηθούν και περισσότερα από τα νέα αυτά κάγκελα στην προσπάθεια του Δήμου να μειώσει τις κλοπές των ποδηλάτων. Επιπροσθέτως, αναμένεται να αντικατασταθούν όλες οι βάσεις παρκαρίσματος ποδηλάτου με το συγκεκριμένο κάγκελο!

bike safety parking spot (2)

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την δυσκολία που αντιμετωπίζει κάποιος που θέλει να κόψει το κάγκελο (και με ηλεκτρικά εργαλεία!).

Previous Article

Πόσο συχνά πρέπει να ποδηλατώ για να βελτιωθώ;

Next Article

Πως να κάνετε manual με τον καλύτερο του είδους, Wyn Masters! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια