Η καθημερινή σας προπονητική συμβουλή! Πως να αυξήσετε την μέγιστη απόδοση.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
peakpower (1)

Μετά από την πρώτη συμβουλή σχετικά με την βελτίωση της αερόβιας αντοχής, ήρθε η στιγμή να πούμε δύο λόγια για το πως μπορείτε να αυξήσετε την μέγιστη απόδοση σας.

Γιατί; Η υπερ-μέγιστη διαλειμματική προπόνηση είναι καλή μέχρι και τέσσερις εβδομάδες πριν από τον αγώνα ώστε να ενισχυθεί η μέγιστη δύναμη και να βελτιώσετε το γρήγορο τέμπο σας.

Πως θα το πετύχετε; Για να πάρετε τα μέγιστα αποτελέσματα από αυτή την προπόνηση, θα πρέπει να την εκτελέσετε σε κάποιον ήσυχο δρόμο -άσφαλτο κατά προτίμηση- για να μπορέσετε να συγκεντρωθείτε στην άσκηση 100%. Βρείτε μια σταδιακή ανάβαση αν βρίσκεστε στην περίοδο όπου αυξάνετε την δύναμή σας, ή μια ευθεία αν θέλετε να αυξήσετε την μέγιστη ταχύτητά σας. Μετά την απαραίτητη προθέρμανση βάλτε τον μεγάλο δίσκο μπροστά και 7-8η ταχύτητα πίσω (να χρησιμοποιείτε πιο βαριά ταχύτητα καθώς θα δυναμώνετε με την πάροδο των εβδομάδων) και σχεδόν σταματήστε 20 μέτρα πριν από την αρχή της ανηφόρας.

Όταν είσαστε έτοιμοι, βάλτε τα δυνατά σας και αρχίστε το πιο δυνατό ορθοπέταλο που έχετε κάνει μέχρι στιγμής. Προσπαθήστε όσο σκληρά μπορείτε για να μην αλλάξετε ταχύτητα και συνεχίστε την έντονη προσπάθεια για 30 δευτερόλεπτα. Ξεκουραστείτε για τουλάχιστον 5 λεπτά, κάνοντας χαλαρό πετάλι και ξεκινήστε νέα προσπάθεια. Πέντε με επτά σετ είναι πολύ καλά.

Η ίδια μέθοδος ισχύει και για την αύξηση της μέγιστης ταχύτητας, απλά θα πραγματοποιήσετε τα σετ των 30 δευτερολέπτων στις ευθείες.

Μέχρι την επόμενη συμβουλή, μην σταματήστε να προπονήστε σκληρά!

Previous Article

Παγκόσμιο Κύπελλο Downhill, Leogang. Track Preview από τον Claudio Caluori. (video)

Next Article

BMX στο εγκαταλελειμμένο στάδιο του Silverdome. (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια