Κιτ πρώτων βοηθειών στο ποδήλατο!

Author: 1 σχόλιο Share:
ortlieb-first-aid-kit-medium-interior

Όλοι έχουμε τραυματιστεί. Είτε έχει τύχει να ματώσουμε ένα γόνατο πέφτοντας, να γδαρθούμε κάπου ή ακόμη και να καούμε από τον ήλιο! Μικροί ή μεγάλοι τραυματισμοί, σοβαροί ή όχι, όσο πιο γρήγορα κάνουμε τα βασικά ώστε να περιποιηθούμε την πληγή, τόσο πιο γρήγορα θα αναρρώσουμε. Πάνω στο ποδήλατο για να το πραγματοποιήσουμε αυτό θα πρέπει να έχουμε μαζί μας ένα βασικό κιτ πρώτων βοηθειών.

Σίγουρα θα αναρωτηθείτε, «τι θα πρέπει να περιέχει ένα βασικό κιτ πρώτων βοηθειών;». Τα περισσότερα έτοιμα κιτ που θα βρούμε στο εμπόριο είναι συνήθως με λίγα ή πολλά προϊόντα μέσα, μεγάλα σε όγκο και άβολα ώστε να τα έχουμε μαζί μας στο ποδήλατο.

Θα σας προτείνουμε τα πιο βασικά τα οποία αν μπουν σε μια αεροστεγή και αδιάβροχη συσκευασία δεν θα ζυγίζουν περισσότερο από 200-300gr και θα μπορείτε να τα κουβαλάτε μαζί σας πάντα σε κάποια τσάντα.

Οδηγίες περιποίησης πληγών! Αν και μερικοί μπορεί να έχετε παρακολουθήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά. Υπάρχουν δωρεάν εφαρμογές για το κινητό όπως π.χ το First Aid by American Red Cross για iPhone ή Android που θα μας βοηθήσουν από το καθαρισμό μιας πληγής μέχρι και το δέσιμο ενός δακτύλου σε περίπτωση σπασίματος.

Επίδεσμοι και γάζες. Ποικιλία αυτοκόλλητων επιδέσμων, (π.χ Hansaplast), αθλητική ταινία μέχρι και αυτοκόλλητα για κάλους. Αντισηπτικές γάζες, αποστειρωμένες γάζες.

Φάρμακα και αλοιφές. Κάποιο αντιφλεγμονώδες, παυσίπονα, αντιβιωτική αλοιφή –τα οποία θα σας τα προτείνει ο φαρμακοποιός σας ή ό γιατρός σας-, αντηλιακό.

Βασικά εργαλεία. Τσιμπιδάκι, έναν μικρό καθρέπτη και έναν μικρό αναδιπλούμενο σουγιά.

Για μεγαλύτερες διαδρομές, ταξίδια ή πιο εκτεθειμένα μέρη επίσης προτείνουμε:

Επιπλέον επιδέσμους. Ελαστικό επίδεσμο και αυτοκόλλητους επιδέσμους τύπου «πεταλούδας» για κοψίματα.

Επιπλέον εργαλεία. Βασικό νάρθηκα, σπρέι πάγου, θερμόμετρο.

Πρέπει να κρατάμε τα είδη πρώτων βοηθειών ασφαλή και μακριά από νερά και υγρασίες. Μέσα στην τσάντα μας είναι το ιδανικό σημείο ώστε να κουβαλάμε το κιτ πρώτων βοηθειών. Αλλιώς μια θήκη κάτω από την σέλα ή κάποια στον σκελετό του ποδηλάτου. Πάντα προστατευμένο το κιτ μέσα σε αεροστεγή και αδιάβροχη συσκευασία.

Το κιτ πρώτων βοηθειών είναι προσωπικό, οπότε να έχετε μέσα ό,τι μπορεί να σας χρειάζεται, όπως για παράδειγμα κάποια αντιαλλεργική αλοιφή, μια κάρτα με στοιχεία επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης ή ό,τι άλλες ανάγκες έχετε.

Επιπλέον πράγματα που θα μπορούσατε να κουβαλάτε ώστε να έχετε ένα ΥΠΕΡ πλήρες κουτί πρώτων βοηθειών.

Λίγη μονωτική ταινία.

Ένα στυλό ή μολύβι (μπορούμε να τυλίξουμε την μονωτική ταινία γύρω του).

Ένα glow stick.

Γάντια λάτεξ μιας χρήσης.

Μια συμβουλή ώστε να είστε πάντα προετοιμασμένοι. Κουβαλάτε πάντα το βασικό κιτ πρώτων βοηθειών μαζί σας, αλλά να έχετε στο στο αμάξι σας ή στο γραφείο σας ένα πλήρες κιτ πρώτων βοηθειών. Σε περίπτωση κάποιου τραυματισμού, περιποιείστε την πληγή σας επιτόπου και μόλις φτάσετε στην «βάση» σας μπορείτε να την περιποιηθείτε περαιτέρω.

Σε περιπτώσεις σοβαρών τραυματισμών ή όταν δεν γνωρίζουμε την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουμε για να περιποιηθούμε μια πληγή ή έναν τραυματισμό καλούμε για βοήθεια το 166 ή την αστυνομία.

Αλήθεια, εσείς έχετε κάποιο τέτοιο κιτ;

Previous Article

Sexy girls με ποδήλατο (NSFW)

Next Article

Δείτε πόσο γρήγορα σας κλέβουν το ποδήλατο! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια