Αγοράσατε σκελετό Boost αλλά έχετε τροχούς 142Χ12mm; Υπάρχει λύση.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
dfender boost (1)

Αγοράσατε καινούριο σκελετό ποδηλάτου βουνού, αλλά δεν προσέξατε ότι έχει πλέον το πρότυπο Boost; Σας έμειναν οι τροχοί από το προηγούμενο ποδήλατο σας που ήταν 142Χ12mm και δεν ξέρετε τι να τους κάνετε; Μην σκάτε, η λύση ήρθε από την εταιρία D.Fender, η οποία έχει βγάλει αποστάτη για τα κέντρα 142X12mm ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πλαίσια τα οποία είναι Boost (148X12mm).

To κιτ μετατροπής, δεν είναι κάτι εξεζητημένο, καθώς αποτελείται από δύο αποστάτες 3mm οι οποίοι τοποθετούνται εκατέρωθεν του άξονα του κέντρου. Με dfender boost (2)αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται το κεντράρισμα του κέντρου των 142mm στο πλαίσιο των 148mm, επιτρέποντάς σας να κρατήσετε τα κέντρα ή τους τροχούς
που διαθέτετε. Για να δουλέψει σωστά όμως, θα πρέπει να βάλετε και τους κατάλληλους αποστάτες στον αντάπτορα του φρένου ή στο δισκόφρενο. Δεν είναι δύσκολη διαδικασία καθώς υπάρχουν αποστάτες για τον δίσκο, ή με την χρήση ροδελών μεταξύ του πλαισίου και της δαγκάνας του φρένου. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε τα δύο.

Τέλος, η χρήση των αποστατών στο κέντρο θα αλλάξει το chainline της κασέτας, το οποίο θα έρθει προς τα μέσα -προς το κέντρο του ποδηλάτου. Αν όμως χρησιμοποιείτε μπροστά δισκοβραχίονα ο οποίος δεν είναι Boost, τότε δεν θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα. Σίγουρα το βγάλσιμο του τροχού θα γίνει πιο πολύπλοκο και θα πρέπει να προσέχετε ώστε να μην χάσετε κάποια από τις ροδέλες, αλλά σίγουρα θα κερδίσετε χρήματα από το να ήσασταν αναγκασμένοι να αντικαταστήσετε τα καινούρια σας κέντρα. Το κόστος τους είναι μικρό 8$ -χωρίς τα μεταφορικά- τα οποία όμως πιστεύουμε πως δεν θα είναι τόσα ώστε να δικαιολογούν μια αλλαγή κέντρου!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της D.Fender.

Previous Article

Hope Pro 4 κέντρα MTB. Πως φτιάχνονται και ποιες οι διαφορές τους με τα παλιά! (video)

Next Article

Η κοπέλα μου δεν θέλει να έρχεται για ΜΤΒ μαζί μου. Γιατιιιιιιιιιιιιιιιί;;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια