Hope Pro 4 κέντρα MTB. Πως φτιάχνονται και ποιες οι διαφορές τους με τα παλιά! (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
hope pro 4 (4)

Όσοι ασχολείστε με την ποδηλασία βουνού, σίγουρα θα έχετε ακούσει τον χαρακτηριστικό ήχο που έχουν τα κέντρα της Hope. Το βζζζζ, είναι ο λόγος που και εγώ τα αγόρασα πριν αρκετά χρόνια. Βέβαια, έπειτα έμαθα και όλα τα υπόλοιπα πλεονεκτήματά τους και από τότε δεν σκέφτομαι να πάω σε κάτι άλλο -ίσως κάποια μέρα αν έχω τα χρήματα να πάω σε chris king. Μέχρι τότε όμως, παραμένω φανατικός υποστηρικτής των κέντρων της Hope.

hope pro 4 (1)

Η Hope είναι μια εταιρία που βρίσκεται στον χώρο της ποδηλασίας βουνού -κυρίως- από το 1989. Το όνομά της είναι συνώνυμο με τα προϊόντα υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας, από τα οποία προέρχεται κυρίως και ο κύριος όγκος των πωλήσεων. Για κοντά 25 χρόνια η Hope συνεχώς πιέζει τις εξελίξεις στον χώρο, μέσω του σχεδιασμού, των δοκιμών και της κατασκευής των προϊόντων της στο εργοστάσιο της, στο Barnoldswick, της Μεγάλης Βρετανίας. Ναι καλά διαβάσατε, όλα φτιάχνονται στην Μεγάλη Βρετανία.

hope pro 4 (8)

Οι λέξεις «κλασικό» και «αξιοπιστία» συνοδεύουν τα Pro 2 κέντρα και δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε. Ένας συνδυασμός ισχυρών χαρακτηριστικών, άψογης εμφάνισης, αξιοπιστία ανεξαρτήτως συνθηκών, οι λογικές τιμές, η ευκολία της συντήρησης και φυσικά ο μοναδικός τους ήχος τα έχουν κάνει από τα πιο δημοφιλή κέντρα του εμπορίου. Πριν λίγες ημέρες, ανακοινώθηκε η απόσυρση των Pro 2 κέντρων διότι ήρθαν τα Pro 4 να πάρουν την θέση τους. Η κύρια διαφορά είναι η διάμετρος των φλαντζών στα Pro 4, να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη ώστε οι τροχοί που θα πλέκονται -με την ευρεία διάδοση των 27,5″ και των 29″- να έχουν μικρότερερου μήκους ακτίνες ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ακαμψία.

hope pro 4 (7)

Χαρακτηριστικά:

 • Επεξεργασμένα από αλουμίνιο T6,
 • Κλειστά ανοξείδωτα ρουλεμάν,
 • 6 βίδες για το δισκόφρενο,
 • Μεγαλύτερες φλάντζες για κατασκευή πιο άκαμπτων τροχών,
 • 24, 28, 32, 36 τρύπες,
 • Μηχανισμός εμπλοκής με 44 δόντια καστάνιας (εμπλοκή κάθε 8,2 μοίρες),
 • Το πίσω κέντρο υπάρχει σε 135mm, 142mm, 148mm (boost), όπως και σε DH specific, αλλά και 150/157mm,Ενώ υπάρχουν μετατροπές για QR, 10mm bolt in, 10mm thru-axle, 12mm και 142X12mm thru-axle,
 • Ελεύθερο Shimano ή XD drive, αλουμινένιο ή ατσάλινο,Το μπροστά κέντρο έρχεται στα 100mm με μετατροπές για QR, 9mm, 12mm, 15mm, 20mm και Boost,
 • Κέντρο Boost 110mm,
 • Κέντρα για trials και fatbikes,
 • Μαύρο, ασημί, κόκκινο, μπλε, μωβ και πορτοκαλί χρώμα,
 • Βάρος του πίσω κέντρου από 300 γραμμάρια,
 • Βάρος μπροστά κέντρου από 173 γραμμάρια
 • Οι τιμές που έχουν ανακοινωθεί είναι 94€ για μπροστά και 225 για το πίσω.

hope pro 4 (5)

Η αντικατάσταση ενός κλασικού κέντρου, όπως το Pro 2 δεν είναι εύκολη υπόθεση και γι’αυτό οι διαφορές είναι αρκετές ώστε να δικαιολογούν έναν νέο όνομα για τα Pro 4, αλλά όχι τέτοιες ώστε να χαλάσουν την πετυχημένη συνταγή. Κρατήθηκαν όλα τα πλεονεκτήματα που υπήρχαν στα Pro 2 και ανανεώθηκαν με όλα τα καινούρια πρότυπα. Άλλες διαφορές πέρα των μεγαλύτερων φλαντζών είναι τα μεγαλύτερα ρουλεμάν στην μεριά του ελεύθερου αλλά και η πιο γρήγορη εμπλοκή από 40 σημεία εμπλοκής στα 44.

Παρακάτω ακολουθεί βίντεο με την διαδικασία παραγωγής των Hope Pro 4 αλλά και λεπτομέρειες της διαδικασίας από τους εργαζόμενους. Το βίντεο είναι πραγματικά ενδιαφέρον για όσους τους αρέσουν τα μηχανουργικά, αλλά και το πως κατασκευάζονται τα εξαρτήματα των ποδηλάτων.

Previous Article

Sram XD driver, ποιες είναι διαφορές του σε σχέση με τα ελεύθερα της Shimano.

Next Article

Αγοράσατε σκελετό Boost αλλά έχετε τροχούς 142Χ12mm; Υπάρχει λύση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια