Η κοπέλα μου δεν θέλει να έρχεται για ΜΤΒ μαζί μου. Γιατιιιιιιιιιιιιιιιί;;

Author: Χωρίς σχόλια Share:
mtb with girlfriend (1)

Όποιος το έχει προσπαθήσει τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, ενώ πολλές φορές σχέσεις χρόνων έχουν καταστραφεί από την αιτία αυτή. Γιατί όμως κάτι τέτοιο να γίνει αιτία χωρισμού; Τι είναι αυτό που κάνει μια γυναίκα να μισήσει την ποδηλασία βουνού; Είναι ο τρόπος που έγινε η πρώτη γνωριμία της με την ποδηλασία βουνού; Είναι οι συνθήκες; Είναι το ότι δεν είμαστε μαθημένοι ως λαός να ασχολούμαστε με τον αθλητισμό;

Πριν συνεχίσουμε, θα πρέπει να σας θυμίσουμε τα θετικά όταν ο καλός σας ασχολείται με την ποδηλασία! Πάντως, δεν μπορώ να πω πως έχω γνωρίσει αρκετές γυναίκες που ασχολούνται τόσο εντατικά με την ποδηλασία βουνού ώστε να προσπαθήσουν να πείσουν τον φίλο τους να ασχοληθεί με την ποδηλασία;

Παρανοήσεις που έχουν να κάνουν με την ποδηλασία βουνού.

Αν έπεσε στην αντίληψή σας το θέμα αυτό, σίγουρα τότε ασχολείστε με την ποδηλασία βουνού λίγο πιο εντατικά ή φανατισμένα και περνάτε αρκετό από τον χρόνο σας όταν βρίσκεστε σπίτι μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή ψάχνοντας καινούρια πράγματα για το ποδήλατο βουνού σας, ή απλά χαζεύοντας διάφορα ποδηλατικά βίντεο. Πολλές φορές μάλιστα, έχετε βάλει την καλή σας να δει αρκετά από αυτά τα ποδηλατικά βίντεο, οπότε μπορεί ήδη να έχει μια προκατάληψη σχετικά με την ποδηλασία βουνού, πχ πως είναι κάτι το απαγορευτικά δύσκολο και θεοπάλαβο. Σε αυτό συντελεί και το αν κάθε φορά που γυρνάτε σπίτι από την βόλτα σας, είστε γεμάτος γρατσουνιές και αίματα από τα πουρνάρια…Αυτό θα κάνει την σχέση σας να έχει καταλάβει πως η ποδηλασία βουνού έχει ενδιαφέρον μόνο όταν παίζει κάποιος «κορώνα-γράμματα» την ζωή του στις κατηφόρες.

mtb with girlfriend (4)

Μπορεί να νομίζουν ότι είστε τρελοί!

Όταν μας βλέπουν να μιλάμε και να ζούμε γύρω από την ποδηλασία βουνού, βλέποντας βίντεο στο ίντερνετ -λες και δεν μας έφτασε η 4-ωρη βόλτα που κάναμε-, βλέποντας τις απίστευτες ικανότητες αναβατών, όπως ο Chris Akrigg ή ο Danny MacAskill τότε σίγουρα θα πιστεύουν πως κάτι δεν πάει καλά με εμάς. Φυσικά, καλό θα είναι να μην της δείχνουμε το Red Bull Rampage λέγοντάς της πως κάνουμε τέτοια πράγματα!

Λάθος προσδοκίες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν να ανέβουν σε ποδήλατο από τότε που ήταν μικρά παιδιά. Σε εκείνη την ηλικία μέχρι και τα πεζοδρόμια φαινόταν ως διαδρομές «downhill». Το να πάρετε την σχέση σας για πρώτη φορά ακόμη και σε εύκολα μονοπάτια ή διαδρομές, που έχουν πέτρες και ρίζες εδώ και εκεί, σίγουρα δεν είναι κάτι το οποίο θα τους κάνει να θέλουν να το ξαναδοκιμάσουν. Μπορεί να γνωρίζουν το ποδηλατικό σας επίπεδο, αλλά όταν τους προτείνατε να πάτε βόλτα με τα ποδήλατα βουνού, σίγουρα φανταστήκαν πως η διαδρομή θα ήταν εύκολη για το ΔΙΚΟ τους επίπεδο. Ειδικά αν η σχέση σας δεν έχει εμπειρία καθόλου στο βουνού -όχι μόνο ποδηλατική, αλλά και πεζοπορική- ίσως ακόμη και οι πιο βατές και ήπιες διαδρομές να φαντάζουν «βουνό» στα μάτια τους. Το να προσπαθήσετε να εμψυχώσετε με καλά λόγια ίσως να κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

mtb with girlfriend (3)

Εγωισμός.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο καταστροφικός είναι ο εγωισμός στις σχέσεις και ειδικά στους άντρες. Ο εγωισμός μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τα όριά τους, να πιέσουν πιο πολύ τον εαυτό τους ώστε να μην μείνουν πίσω. Το να πάρουμε κάποιον άνθρωπο -άσχετο- για ποδηλασία βουνού μπορεί να είναι μια αρκετά βασανιστική εμπειρία. Σίγουρα είναι διασκεδαστικό να βλέπουμε έναν άνθρωπο να ΖΕΙ την βόλτα στο βουνό, ωστόσο αυτό συχνά συνεπάγεται πολύ μικρές ταχύτητες, άρα και πολύ μικρή διαδρομή. Για να μην βαρεθείτε τι κάνετε; Πηδάτε πάνω από πέτρες, στέκεστε ακίνητοι πάνω στο ποδήλατο για ώρα, κάνετε τεχνικά πράγματα ώστε να έχετε και εσείς με τον τρόπο σας λίγη διασκέδαση. Μήπως είστε καλύτεροι στο να κάνετε επείδειξη στα άλματα; Όσο καλή διάθεση και αν έχετε όταν κάνετε όλα αυτά, δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως θα κάνουν το άλλο σας μισό να αγαπήσει το ποδήλατο. Μάλλον θα το μισήσει και αυτό και εσάς!

Γνωρίζετε το άλλο σας μισό πολύ καλά και το έχει καταλάβει.

Ίσως για μερικούς όταν βλέπουν πως γνωρίζετε το άλλο σας μισό πολύ καλά να είναι θετικό, σε μερικές περιπτώσεις όμως γυρνάει μπούμερανγκ. Για παράδειγμα, γνωρίζετε τον φόβο που έχει για τα ύψη και προσπαθείτε να βρείτε ένα μέρος χωρίς εκτεθειμένα σημεία μονοπατιού ώστε να νιώθει άνετα. Γνωρίζετε τον φόβο που έχει για τις αράχνες και τους ιστούς, αλλά μέσα στο δάσος δεν μπορείτε να ξεφύγετε από αυτά. Αν νομίζετε ότι θα σας συγχωρήσει για αυτά τα παραπτώματα, είστε γελασμένος. Θα το θυμάται μέχρι να σταματήσετε το ποδήλατο! Ξέρατε πόσο φοβόταν όλα αυτά, αλλά δεν σας ένοιαξε!

Έχετε κάποια παρόμοια εμπειρία να μοιραστείτε μαζί μας; Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι με κάποια σχέση σας, μπορεί να ήταν κάποιος φίλος/φίλη σας που προσπαθήσατε να μυήσετε στην ποδηλασία βουνού και από τότε, «μην τον είδατε τον Παναή»!

Previous Article

Αγοράσατε σκελετό Boost αλλά έχετε τροχούς 142Χ12mm; Υπάρχει λύση.

Next Article

Αντιμέτωποι με φυλάκιση οι Γερμανοί ποδηλάτες που θα βρεθούν θετικοί σε ντόπινγκ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια