Αντιμέτωποι με φυλάκιση οι Γερμανοί ποδηλάτες που θα βρεθούν θετικοί σε ντόπινγκ.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
Lance Armstrong

Με το νέο έτος, μεγάλες αλλαγές ήρθαν στην νομοθεσία της Γερμανίας, όσον αφορά τους αθλητές ποδηλασίας οι οποίοι θα βρεθούν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες -ντόπινγκ. Μετά την ποινικοποίηση του ντόπινγκ στην Γερμανία, αντιμέτωποι με την φυλακή θα έρχονται και όσοι κάνουν χρήση ή εμπορεύονται τις παράνομες ουσίες.

Ο επίμαχος νόμος ψηφίστηκε από την Βουλή τον Νοέμβριο αλλά η εφαρμογή του ξεκίνησε με την αρχή του 2016. Οι αθλητές που θα κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών έρχονται αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης έως και τρία χρόνια, ενώ οι προπονητές, γιατροί και άλλα πρόσωπα οι οποίοι θα προμηθεύουν τους αθλητές με τις παράνομες ουσίες, αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης μέχρι και 10 έτη.road cycling slipstream

«Οι ποινικές διατάξεις του νόμου καθυστέρησαν πολύ μέχρι να αρχίσουν να εφαρμόζονται. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο του ντόπινγκ στο άθλημα της ποδηλασίας, αλλά και τις παράνομες δομές που βρίσκονται από πίσω, πιο αποτελεσματικά με τον νέο αυτόν νόμο. Πρόκειται για σαφή δέσμευση της Γερμανίας για έναν πιο καθαρό και δίκαιο αθλητισμό«, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Heiko Maas.

H Γερμανία ακολουθεί την τακτική των γειτονικών χωρών της -Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία- όσον αφορά την ψήφιση νόμων που έχουν να κάνουν με την καταπολέμηση του ντόπινγκ, αν και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Υπηρεσίας Αντίντοπινγκ, Sir Craig Reedie, λέει πως η Παγκόσμια Υπηρεσία Αντιντόπινγκ είναι τελείως αντίθετη με την ποινικοποίηση των παράνομων αθλητών.

Η δημοτικότητα της ποδηλασίας στην Γερμανία είχε ένα μεγάλο χτύπημα με τα σκάνδαλα ντόπινγκ του Lance Armstrong και του Jan Ullrich με τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να μην αγοράζουν πλέον δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων, όπως το Tour de France. Η ανακοίνωση όμως πως το Grand Depart του 2017 θα γίνει στο Dusseldorf, έχει φέρει αλλαγές σε αυτόν τον τομέα.

Τέλος και η Ιαπωνική κυβέρνηση έχει αρχίσει να ετοιμάζει σχετική νομοθεσία για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, καθώς προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκυο.

Ποια η άποψή σας σχετικά με την νομοθεσία απέναντι στο ντόπινγκ; Θα πρέπει οι αθλητές να θεωρούνται κακοποιοί και να τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης;

Previous Article

Η κοπέλα μου δεν θέλει να έρχεται για ΜΤΒ μαζί μου. Γιατιιιιιιιιιιιιιιιί;;

Next Article

Η τρέλα των fatbikes και στα BMX! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια