4 λάθη που θα πρέπει να αποφύγετε όταν θέλετε να μυήσετε κάποιον στο MTB!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
newbie mtb (1)

Όλοι έχουμε κάποιον φίλο/φίλη που θα θέλαμε να έχουμε μαζί μας στις ποδηλατικές μας εξορμήσεις στα βουνά και στα μονοπάτια. Έχετε σκεφτεί σίγουρα τρόπους για να τον/την πείσετε να σας ακολουθήσει, αλλά βλέπετε ότι δεν τα καταφέρνετε. Υπάρχουν μερικά λάθη που όλοι έχουμε κάνει όταν έχουμε κάποιον «νέο» στο βουνό που πολλές φορές γίνονται αιτία να το φοβηθούν και να μην θέλουν ούτε να ακούσουν για την ποδηλασία βουνού! Ας δούμε όμως ποια λάθη είναι αυτά!

  1. Τους πήγαμε κατευθείαν στα «βαθιά». Επειδή εμείς ασχολούμαστε με την ποδηλασία βουνού για κάποιο καιρό τώρα και όλα μας φαίνονται «φυσιολογικά» δεν σημαίνει πως είναι το ίδιο εύκολα και απλά για κάποιον που έρχεται αντιμέτωπος με αυτές τις συνθήκες για πρώτη φορά. Πέτρες, ανωμαλίες, στενά μονοπάτια, απότομα μονοπάτια, συνεχόμενες στροφές, όλα αυτά που εμάς πλέον μας φαίνονται διασκεδαστικά κάποιους άλλους, απλά τους τρομοκρατούν. Το ότι ο φίλος/η σας είναι γυμνασμένος δεν σημαίνει πως θα πρέπει να τον βάλετε να ανεβαίνει 3 ώρες μέσα στην ζέστη και τον ήλιο για πρώτη φορά. Ούτε πως θα τον πάτε στα πιο διασκεδαστικά -για εσάς- μονοπάτια που μόλις τα δει θα θέλει να φύγει τρέχοντας!
    newbie mtb (2)
    2) Πετάλια. Ναι και εμείς φοράμε clipless αλλά τα χρησιμοποιούμε εδώ και 5 χρόνια. Μας έχουν γίνει 2η φύση μας, αλλά επίσης δουλέψαμε και ίσια/πλατφόρμες για αρκετό καιρό μέχρι να αυξήσουμε την αυτοπεποίθηση μας. Βρίσκετε λογικό να βάλουμε κάποιον που δεν έχει ξανανέβει σε ποδήλατο βουνού κατευθείαν με κουμπωτά πετάλια και να τον ρίξουμε στα διασκεδαστικά για εμάς, αλλά πάρα πολύ δύσκολα και ακατόρθωτα μονοπάτια για αυτόν;

3) Ξεχάστε την διασκέδαση ή την άσκηση όταν πάρετε κάποιον καινούριο στο βουνό. Ξεγράψτε από το μυαλό σας την πιθανότητα να διασκεδάσετε ή να αθληθείτε όταν θα βγάλετε το κολλητάρι σας να γνωρίσει το βουνό. Επίσης, αποφύγετε πάση θυσία την επίδειξη είτε είναι σούζα, είτε bunny hop είτε η επίδειξη δύναμης ανεβαίνοντας συνεχώς ορθοπέταλο καθώς όλα αυτά είναι αιτία αποθάρρυνσης του «νέου».

4) Προτιμήστε διαδρομές εύκολες, χωρίς ανηφόρες και χωρίς πολλά τεχνικά σημεία ώστε η πρώτη τους γνωριμία με την ποδηλασία βουνού να είναι κάτι που θα θυμούνται και όχι κάτι που θα θέλουν να ξεχάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Έχετε βγάλει κάποιον φίλο σας για πρώτη φορά στο βουνό; Καταφέρατε να τον πείσετε να έρθει και για δεύτερη φορά;!

Previous Article

Συμπτώματα που δείχνουν προβλήματα στην καρδιά. Τι θα πρέπει να προσέχουμε ως ποδηλάτες.

Next Article

Φωτογραφικό tour στο εργοστάσιο της KTM!!!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια