«Μαϊμού» Oakley παραλίγο να προκαλέσουν τύφλωση!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
jamie-maidment-oakley-crash

Πριν από λίγο καιρό σας είχαμε δείξει ένα βίντεο σχετικά με τις δοκιμές ασφαλείας που γίνονται στο εργαστήριο των γυαλιών της Oakley. Πριν λίγες ημέρες, είδαμε πως ένας αναβάτης στην Βρετανία έπαθε ένα πολύ σοβαρό ποδηλατικό ατύχημα και ευθύνη για το μεγαλύτερο μέρος των τραυμάτων που έπαθε φέρουν τα «μαϊμού» ποδηλατικά γυαλιά Oakley που είχε! Ας δούμε όμως τι έγινε…

Ο Jamie Maidment από το Essex βρισκόταν στον αγώνα Alan Rosner Memorial Races στο Hog Hill την Δευτέρα του Πάσχα, όταν και είχε μια πτώση με το ποδήλατο δρόμου του και προσγειώθηκε με το πρόσωπο στην άσφαλτο. Όπως και να έχει πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ατύχημα, αλλά τα ποδηλατικά γυαλιά που φορούσε το έκαναν ακόμη χειρότερο!


Tour στο εργαστήριο δοκιμών της Oakley! Επιτέλους, καταλάβαμε γιατί θεωρούνται τα καλύτερα! (video)


Φοβούμενος να χρησιμοποιήσει τα γνήσια ποδηλατικά του γυαλιά Oakley στον αγώνα, έψαξε στο διαδίκτυο για εναλλακτικές λύσεις. Βρήκε στο Aliexpress αντίγραφο των Oakley Jawbreaker με μόλις 15$ και σκέφτηκε να τα αγοράσει, μιας και ήταν ασορτί με το χρώμα των ρούχων της ποδηλατικής του ομάδας. Σε περίπτωση που η εφαρμογή τους δεν ήταν καλή, ή είχαν κάποιο ελάττωμα θα είχε χάσει απλά μερικά χρήματα.

Όταν έφτασαν όμως η εφαρμογή τους ήταν τέλεια και δεν υπήρχαν εμφανή ελαττώματα οπότε και αποφάσισε να τα χρησιμοποιήσει. Στον αγώνα όμως, έμαθε με τον χειρότερο τρόπο γιατί τα ποδηλατικά γυαλιά που αγόρασε κόστιζαν μόλις το 1/10 των γνήσιων!


Γιατί τα ποδηλατικά γυαλιά δεν είναι απλά ένα αξεσουάρ…


Στην πτώση έσπασε ο δεξιός βραχίονας των γυαλιών και προκάλεσε ένα τεράστιο σκίσιμο πάνω από το δεξί του μάτι, γλιτώνοντας κάτι πολύ πιο σοβαρό μόλις για μερικά εκατοστά. Ίσως αυτό θα σας κάνει να σκεφτείτε δύο φορές την γνησιότητα και την ποιότητα των ποδηλατικών σας γυαλιών την επόμενη φορά που θα έρθει η στιγμή να αγοράσετε.

Εκπρόσωπος της Oakley δήλωσε στο Cycling Weekly πως κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ με γνήσια ποδηλατικά γυαλιά της Oakley καθώς γίνονται πάρα πολλές δοκιμές ασφαλείας, οι περισσότερες από τις οποίες εξομοιώνουν τις συνθήκες πτώσης με το ποδηλατο.

Previous Article

C3 Project – Tom van Steenbergen. Freeride, slopestyle ατελείωτο style! (video)

Next Article

Ξεκινάει το Παγκόσμιο Κύπελλο Downhill σήμερα! Δείτε το track preview! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια