Merida One Forty (140) 7.900, ένα μοναδικό AM-Enduro ποδήλατο!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
merida one forty 7.900 (4)

H Merida δραστηριοποιείται στον χώρο του ποδηλάτου τα τελευταία 40 χρόνια και πρόκειται για την 2η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής ποδηλάτων παγκοσμίως με περίπου 2,4 εκατομμύρια ποδήλατα ετησίως. Μερικές χιλιάδες από αυτά είναι τα Merida One-Forty 7.900, τα οποία σίγουρα θα σας κλέψουν την καρδιά.merida one forty 7.900 (5)

Όπως μαρτυρά και το όνομά του πρόκειται για ένα ποδήλατο κατηγορίας all-mountain/enduro με διαδρομές 140/150 (πίσω/μπροστά), τροχούς 27,5″ και αρκετά μελετημένη γεωμετρία ώστε να σας παρέχει την ασφάλεια και την αυτοπεποίθηση που ψάχνετε από ένα ποδήλατο τέτοιας κατηγορίας.

merida one forty 7.900 (1)Ας ξεκινήσουμε από την καρδιά του ποδηλάτου, που δεν είναι άλλη από τον σκελετό. Πρόκειται για έναν σκελετό από αλουμίνιο τύπου Prolite 66 (ειδικά επεξεργασμένο 6066 αλουμίνιο) με τρεις στρώσεις ο οποίος διαμορφώνεται με την μέθοδο hydro-forming. Tapered headtube για μεγαλύτερη ακαμψία στο μπροστά μέρος και περαστό 12-άρη άξονα πίσω. Εντυπωσιάζουν οι κολλήσεις οι οποίες γίνονται με νέα μέθοδο η οποία δεν αφήνει υπολείμματα και είναι τόσο ομαλές που αρκετοί δεν θα πιστεύουν πως το πλαίσιο είναι από αλουμίνιο.
Τέλος, όσον αφορά την μελέτη της κίνησης της πίσω ανάρτησης, πρόκειται για έναν τύπο virtual-pivot -VPK όπως το ονομάζει η εταιρία- ο οποίος είναι έτσι μελετημένος και σχεδιασμένος ώστε να προσφέρει την μέγιστη ευαισθησία στις μικρές ανωμαλίες χωρίς όμως να κάνει υποχωρεί κατά το πεταλάρισμα ή να «σκληραίνει» κατά το φρενάρισμα. Κερασάκι στην τούρτα; Η εσωτερική καλωδίωση!

merida one forty 7.900 (3)Όσον αφορά τα περιφερειακά είναι της SRAM. Στην μετάδοση συναντάμε την 11-πλη XO1 με κασέτα 10-42 και 30 δόντια μπροστά στον Χ1 δισκοβραχίονα. Το top chain guide της MRP εγγυάται πως η αλυσίδα θα παραμένει στην θέση της ανεξαρτήτως τερέν ενώ τα τετραπίστονα SRAM Guide R σε συνδυασμό με τους δίσκους των 180mm θα σας ακινητοποιήσουν στο λεπτό! Στην μπροστά ανάρτηση συναντάμε την κορυφαία της κατηγορίας RockShox Pike RC με διαδρομή 150mm, ενώ πίσω βρίσκουμε την επίσης κορυφαία FOX FLOAT DPS Performance.

Στους τροχούς συναντάμε κέντρα SRAM MTH 716 για μπροστά και το SRAM MTH 746 πίσω -το πίσω με άξονα 12Χ142mm και το μπροστά με 15mm- ενώ στα στεφάνια τα πολύ στιβαρά Sun Ringle Helix TR27 με εσωτερικό πλάτος 23mm ώστε να μπορούν να δεχτούν με άνεση ελαστικά μέχρι και πλάτος 2,5! Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο μοντέλο έρχεται με τροχούς tubeless οπότε δεν θα πρέπει να ανησυχείτε πλέον για τριβόλια και σκασίματα. Οι ακτίνες φυσικά είναι μαύρες ανοξείδωτες -όπως θα περίμενε και κάποιος από ένα ποδήλατο τέτοιας κατηγορίας- ενώ τα Hans Dampf TSC είναι η επιλογή των ελαστικών, με το μπροστά να έχει πλάτος 2.35 ενώ το πίσω στα 2.25 για καλύτερη κύλιση.

merida one forty 7.900 (2)Στο υπόλοιπο ποδήλατο βρίσκουμε λαιμό και τιμόνι της Gravity, με τo τιμόνι να έχει πλάτος 760mm, όπως και θα περίμενε κάποιος από ένα τόσο επιθετικό trail ποδήλατο.

Τέλος, το πακέτο συμπληρώνει το υδραυλικό παλουκόσελο Reverb Stealth της RockShox, με διαδρομή από 125mm -αναλόγως του μεγέθους- και συμπληρώνεται με την σέλα Prologo Nago Evo X15 για να μπορείτε να περνάτε απροβλημάτιστα πολλές ώρες πάνω στο ποδήλατο!

Το συνολικό βάρος του ποδηλάτου δεν ξεπερνάει τα 13,5 κιλά (13,400 γραμμάρια για την ακρίβεια).

Η τιμή λιανικής του είναι στα 4.169€ και στην Ελλάδα έρχεται από την,

ΖΕΥΣ Εισαγωγική Εξαγωγική Α.Ε.
Βούλγαρη 4 , 10437 Αθήνα
Τηλέφωνο : 210.52.38.555
Φαξ : 210.52.38.552
email: info@zeussa.gr

Previous Article

Eτοιμάζοντας το σακίδιο μου…

Next Article

Υδραυλική μετάδοση για ποδήλατα δρόμου από την RotoЯ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια