Merida One-Sixty 7000. All mountain με περγαμηνές!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
merida one sixty 7000 2018 (2)

Το Merida One-Sixty 7000 ήταν ένα από τα ποδήλατα που δοκιμάσαμε στο Eurobike Media Days που πραγματοποιήθηκε στο Νότιο Τιρόλο την προηγούμενη εβδομάδα.

Πολλοί ίσως να έχετε συνδέσει την Merida με ποδήλατα δρόμου και πόλης και όχι κάποιο επιθετικό all-mountain/enduro ποδήλατο το οποίο μπορεί να ανέβει και να κατέβει σχεδόν τα πάντα.

Απλές γραμμές, επιθετική σχεδίαση και ανανεωμένο μοχλικό για το 2018 (σε αρκετούς ίσως θυμίζει παλαιότερα Trek με την τεχνολογία full floater). Στα θετικά είναι πως το ανθρακονημάτινο μπροστά τρίγωνο χωράει άνετα παγούρι (ακόμη και στο small), έχει metric πίσω ανάρτηση και η γεωμετρία του ακολουθεί τις τάσεις που ορίζουν μακρύ οριζόντιο, επιθετική γωνία και αρκετά «όρθια» θέση για τον αναβάτη. Ένα μικρό μείον όσον αφορά τον σχεδιασμό θα λέγαμε πως είναι ο αρκετά μακρύς κάθετος σωλήνας καθώς δεν επιτρέπει άνετα την χρήση 150mm ή 170mm dropper post.

Τεχνολογία boost στο πίσω αλουμινένιο τρίγωνο για ακόμη μεγαλύτερη ακαμψία σε συνδυασμό με το αρκετά «κοντό» -μόλις 430mm- chainstay κάνουν το ποδήλατο πολύ παιχνιδιάρικο σε οποιεσδήποτε συνθήκες! Όσον αφορά τα περιφερειακά του είναι παραπάνω από αξιόλογα καθώς έχει μετάδοση full Shimano XT 1X11, οι αναρτήσεις είναι της Rock Shox με την Lyrik μπροστά να έχει 170mm διαδρομής και βρίσκουμε την Trunion Super Deluxe RC3. Στα φρένα συναντάμε τα Shimano XT με 203mm μπροστά δίσκο και 180mm πίσω και στους τροχούς τους πολύ στιβαρούς και ελαφριού DT Swiss E1700 Spline Two 25. Τα ελαστικά είναι της Maxxis και συγκεκριμένα τα Minion DHR II σε διάσταση 2.4 με το μπροστά να έχει την μαλακή γόμα 3C. Τέλος, το cockpit αποτελείται από λαιμό και τιμόνι με επωνυμία της Merida. Ο λαιμός έχει μήκος 35mm και το τιμόνι 760mm. Το συνολικό βάρος του ποδηλάτου είναι κάτω από τα 14 κιλά, βάρος το οποίο είναι εκπληκτικό για ένα ποδήλατο με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Ανεβαίνοντας με το lift στο Kronplatz στα 2300m είχαμε αρκετό χρόνο για να θαυμάσουμε το Merida, να δούμε τις καθαρές και επιθετικές γραμμές του, να επεξεργαστούμε τα περιφερειακά του και να βγάλουμε και μια φωτογραφία! Όλα αυτά μέχρι να ξεκινήσει το Ηerrensteig. Ένα flow μονοπάτι με περισσότερες από 100 στροφές, 1230 μέτρα υψομετρικής διαφοράς και μήκους σχεδόν 8 χιλιομέτρων!

merida one sixty 7000 2018 (1)

Το πρώτο πράγμα που καταλαβαίνεις από το συγκεκριμένο ποδήλατο είναι το πόσο γλυκά και smooth δουλεύει ο συνδυασμός πίσω ανάρτησης και μοχλικού. Οι μικροανωμαλίες απλά δεν υπάρχουν και νιώθεις το πίσω μέρος «φυτεμένο» στο έδαφος μέχρι να πάρεις την απόφαση να αρχίσεις να «πηδάς» από ρίζα σε ρίζα! Το κοντό πίσω μέρος του ποδηλάτου το κάνει πολύ σβέλτο στις στροφές -είτε ανοικτές, είτε πιο κλειστές- και το ποδήλατο δίνει μια αίσθηση ασφάλειας η οποία μεταφράζεται σε μεγαλύτερες ταχύτητες! Επίσης, πολύ θετική εντύπωση μας άφησε η Lyrik 2018 με την ακαμψία και την γλυκιά της λειτουργία σε σημείο να μην μας απασχολήσουν τα χέρια καθόλου μέχρι να φτάσουμε κάτω!

Όσον αφορά το πεταλάρισμα, ο σχεδιασμός του μοχλικού δημιουργεί μικρές ταλαντώσεις (bobbing) κάτι το οποίο εξαφανίζεται μόλις γυρίσεις το λεβιεδάκι στην ανάρτηση στην θέση climb.

Ήταν ένα από τα λίγα ποδήλατα τα οποία με ενθουσίασαν και με διασκέδασαν όση ώρα το είχα. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ αξιόλογη επιλογή για κάποιον που θέλει ένα ποδήλατο για να πηγαίνει παντού, να κάνει τα πάντα και να κυκλοφορεί με στυλ!

Previous Article

Lenzerheide downhill track preview! (video)

Next Article

Killswitch, με ένα κουμπί δύο λειτουργίες!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια