Οι Ολλανδοί δείχνουν τον δρόμο και στο πάρκινγκ ποδηλάτων. (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
delftparking (3)

Σκεφτήκατε ποτέ πως μπορεί να μοιάζει ένα πάρκινγκ ποδηλάτων, εύκολα προσβάσιμο και απλό στην χρήση;

Δείτε το βίντεο:

Αφού «φάγατε» την κρυάδα, ας δούμε πλέον πιο ήρεμοι μερικά στοιχεία για το συγκεκριμένο πάρκινγκ ποδηλάτων. Πρόκειται για έναν σταθμό στάθμευσης ποδηλάτων, με χωρητικότητα 5000 ποδήλατα, στην πόλη Delft, σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό. Αυτό που ξεχωρίζει είναι οι 14 ημέρες δωρεάν παρκαρίσματος που προσφέρει.

Η πρόσβαση στον σταθμό γίνεται πολύ εύκολα από το τοπικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων, ενώ το σύστημα στάθμευσης δύο επιπέδων δεν είναι τόσο δύσκολο όσο δείχνουν μερικοί άνθρωποι στο βίντεο. Επίσης υπάρχουν ηλεκτρονικές πινακίδες που πληροφορούν κάθε στιγμή πόσες ελεύθερες θέσεις πάρκινγκ υπάρχουν σε κάθε σειρά, αλλά και αυτόματοι πωλητές εισιτηρίων για το τρένο αλλά και οθόνες που αναγράφουν τις ώρες αναχώρησης της αμαξοστοιχίας. Επιπλέον, υπάρχουν περιστρεφόμενες πόρτες που οδηγούν κατευθείαν στον σταθμό, ενώ μια κυλιόμενη σκάλα σας μεταφέρει στην πλατφόρμα αναχώρησης των τρένων, τα οποία κατευθύνονται προς Χάγη και Ρότερνταμ. Κοντά στο πάρκινγκ ποδηλάτων υπάρχει και ένα ποδηλατικό κατάστημα το οποίο αναλαμβάνει συντηρίσεις του ποδηλάτου αλλά και ένας σταθμός ενοικίασης ποδηλάτων για όσους δεν έχουν δικό τους ποδήλατο. Τέλος, τον πρώτο όροφο, είναι ο σταθμός των λεωφορείων και ένα υπαίθριο πάρκινγκ για ακόμη 3700 ποδήλατα.

delftparking (1)

Φυσικά ένας τόσο μεγάλος σταθμός πάρκινγκ ποδηλάτων, δεν θα μπορούσε να μην έχει τα προβλήματά του. Υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας, καθώς 18 ποδήλατα είχαν κλαπεί τον πρώτο μήνα λειτουργίας, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι περιπολίες της αστυνομίας και να αρχίσουν να παρακολουθούνται τα βίντεο επιτήρησης. Επίσης μερικοί πολίτες, ζήτησαν να γίνουν νέα προγράμματα στάθμευσης των ποδηλάτων, για περισσότερο από 2 εβδομάδες με πληρωμή.

Πέρα από αυτά τα προβληματάκια, βλέπουμε τι γίνεται όταν τα ποδήλατα συμπεριφέρονται όπως τα αυτοκίνητα στις Η.Π.Α.. Κάθε ευκολία έχει ληφθεί σοβαρά υπόψιν. Μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του ποδηλάτη με έναν αριστοκρατικό τρόπο, όπως θα ικανοποιούσε έναν οδηγό ένα αντίστοιχο πάρκινγκ αυτοκινήτων -μόνο που η αντίστοιχη κίνηση για πάρκινγκ αυτοκινήτου απαιτεί πολύ μεγαλύτερο χώρο και πολλά περισσότερα κονδύλια.

Με αυτούς τους τρόπους, δημιουργείται ένα δίκτυο μετακινήσεων το οποίο θα είναι γρήγορο ασφαλές και φτηνό. Δεν το χρησιμοποιούν οι άνθρωποι λόγω νοοτροπίας ή ιδεαλισμού, αλλά επειδή είναι πρακτικό, γρήγορο, ασφαλές και επειδή έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προβλέπει και να προσαρμόζεται στις ανάγκες των χρηστών.

Previous Article

Κιτ επισκευής tubeless ελαστικών, Dynaplug Micro Pro. (video)

Next Article

Τα μπινελίκια Μade in England! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια