Κουβαλώντας το παιδί στο ποδήλατο. Παιδικό καθισματάκι ή τρέιλερ;

Author: Χωρίς σχόλια Share:
childseats (2)

Η απόφαση αν θα νιώθετε άνεση και ασφάλεια, κουβαλώντας το παιδί στο ποδήλατο είναι αρκετά δύσκολη. Από την στιγμή, όμως, που πάρετε την απόφασή σας, υπάρχει το δίλημμα αν θα βάλετε παιδικό καθισματάκι ή τρέιλερ για το παιδί σας.

Όσοι χρησιμοποιούν το ένα ή το άλλο, σίγουρα έχουν να πουν καλά λόγια και το υποστηρίζουν μέχρι τελικής πτώσεως. Ποιο όμως είναι πραγματικά το πιο ασφαλές και καλύτερο σαν λύση; Παιδικό καθισματάκι ή τρέιλερ; Καθαρά προσωπική επιλογή, η οποία έχει να κάνει με την άνεση που θα νιώθετε όταν το παιδί σας θα είναι σε κάποιο από τα δύο. Αυτό που θα αγοράσετε, θα πρέπει να σας κάνει να νιώθετε άνεση, αυτοπεποίθηση και ασφάλεια για εσάς και το παιδί σας. Για να σας βοηθήσουμε με αυτή την δύσκολη επιλογή παρακάτω αναλύουμε τα θετικά και τα αρνητικά από το καθένα, ώστε να μπορέσετε να διαλέξετε πιο εύκολα αυτό που σας ταιριάζει!

Πέρα όμως, από τα θετικά και τα αρνητικά του καθενός, σας προτρέπουμε να πάτε στο ποδηλατάδικο της γειτονιάς σας και να επιμείνετε στην δοκιμή και των δύο για να δείτε με ποιο νιώθετε σίγουροι…

Θετικά που έχει το παιδικό καθισματάκι

-Σε γενικές γραμμές θεωρείται η πιο ασφαλής επιλογή για χρήση σε μεγάλες πόλεις και περιοχές με αυξημένη κίνηση, καθώς δεν αυξάνει το μέγεθος του ποδηλάτου και το παιδί είναι ψηλά σε σχέση με την άσφαλτο.

-Είναι πιο εύκολο για εσάς να επιβλέπετε την κατάσταση του παιδιού και να συνομιλείτε μαζί του καθώς βρίσκεται σε μικρή απόσταση από εσάς.

childseats (1)

Αρνητικά που έχει το παιδικό καθισματάκι

-Μπορείτε να μεταφέρετε μόνο ένα παιδί στο κάθισμα. Λόγω, αυτού, δεν είναι ιδανικό αν έχετε δίδυμα ή 2 παιδιά.

-Αν έχετε κάποιο ατύχημα με το ποδήλατο και πέσετε, το παιδί θα πέσει από κάποιο μεγάλο ύψος για το μέγεθός του.

-Δεν είναι εύκολο για τα αυτοκίνητα να διακρίνουν το παιδικό καθισματάκι όπως ένα τρέιλερ. Για να αυξήσετε την ορατότητα από το παιδικό καθισματάκι βάλτε κομμάτια ανακλαστικής ταινίας, ή το πρωτότυπο φθορίζον σπρέι της Volvo.

Το έξτρα βάρος από το παιδί επάνω στο ποδήλατο, μπορεί να κάνει το ποδήλατο να σας δίνει μικρότερη αίσθηση σταθερότητας ή και να επηρεαστεί η συμπεριφορά του. Βέβαια, αυτά θα βελτιωθούν με τον χρόνο καθώς θα συνηθίσετε το έξτρα βάρος.

childseats (6)

Θετικά που έχει το τρέιλερ

-Μπορεί να μεταφέρει 2 παιδιά ταυτόχρονα.

-Αν ανατραπεί για κάποιον λόγο το ποδήλατο, τα παιδικά τρέιλερ είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε τις περισσότερες φορές να μένουν όρθια, οπότε υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να τραυματιστεί το παιδί σας.

-Προσφέρουν προστασία του παιδιού από τις καιρικές συνθήκες και είναι πιο εύκολο να κρατηθεί ζεστό το παιδί κατά τους χειμερινούς μήνες.

-Πολλά από τα τρέιλερ, μπορούν να μετατραπούν σε καροτσάκια, οπότε αν φτάσετε σε κάποιο εμπορικό κέντρο ή μαγαζί με μια απλή κίνηση θα μπορείτε να σπρώχνετε το παιδί σας με το καροτσάκι του.

-Μπορούν να αντέξουν μεγαλύτερο βάρος, σε αντίθεση με τα παιδικά καθισματάκια, οπότε θα μπορείτε να κουβαλάτε το παιδί σας και όταν μεγαλώσει και δεν θα αχρηστευτεί τόσο γρήγορα.

-Τα αυτοκίνητα κρατάνε, συνήθως, μεγαλύτερη απόσταση από τα τρέιλερ. Αυτό θα σας κάνει να νιώθετε περισσότερη ασφάλεια.

Αρνητικά που έχει το τρέιλερ

-Είναι πιο δύσκολο να κρατήσετε επαφή με το παιδί σας, είτε οπτική είτε λεκτική, το οποίο μπορεί να σας κάνει να νιώθετε άβολα και ανασφαλής.

-Λόγω του μεγέθους τους καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο και κάνουν το ποδήλατό σας πιο φαρδύ και πιο μακρύ, οπότε θα πρέπει να δίνεται περισσότερη προσοχή σε στενά περάσματα.

-Είναι απίστευτα δύσκολο να πραγματοποιήσετε μια επιτόπου στροφή με το τρέιλερ.

childseats (5)

Συμπέρασμα

Και για τις δύο μεθόδους υπάρχουν θετικά και αρνητικά και καμιά από τις δύο δεν είναι η απόλυτα σωστή, ασφαλής και προτεινόμενη. Αν οι διαδρομές σας περιορίζονται μέσα στην πόλη, τότε ένα παιδικό καθισματάκι είναι καλύτερη λύση, με ανακλαστική ταινία και ένα σωστό κράνος για το κεφάλι του παιδιού σας.

Αν πάλι, όμως, ποδηλατείτε στην εξοχή, το τρέιλερ είναι ασφαλέστερη επιλογή. Το κράνος στο κεφάλι του παιδιού σας και εδώ είναι απαραίτητο, μιας και σε αυτές τις ηλικίες το παιδικό κρανίο είναι πολύ ευαίσθητο στα χτυπήματα και το τρέιλερ δεν είναι αρκετό για να το προστατέψει.

Previous Article

H UCI απαγορεύει την χρήση καμερών στο κράνος!

Next Article

Τι είναι αυτό το BMC; Hardtail ή FS;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια