Παραολυμπιακοί Αγώνες ποδηλασίας. Αθλητής βρίσκεται θετικός σε EPO.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
michael gallagher track cycling

Ο Αυστραλός παραολυμπιακός αθλητής Michael Gallagher τέθηκε εκτός των Παρά-Ολυμπιακών αγώνων καθώς βρέθηκε θετικός στην ουσία EPO.

Ο 37-χρονος αθλητής βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία μετά από τεστ που του έγινε κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του σε ένα camp στην Ιταλία. Το γεγονός επιβεβαίωσε και η Australian Sports Anti-Doping Authority (ASADA).

«Ο κύριος Gallagher βρέθηκε θετικός στην ουσία απαγορευμένη ουσία ερυθροποιητίνη μετά από εξέταση του πρώτου δείγματος κατά την διάρκεια ενός προπονητικού καμπ στην Ιταλία τον Ιούλιο«, αναφέρει μια δήλωση της ASADA. «Τα τεστ ήταν διεξήχθησαν από την ASADA ως ένα μέρος μιας συνολικής προσπάθειας αντί-ντόπινγκ πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ώστε να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της Αυστραλιανής Παραολυμπιακής Ομάδας. Η προσωρινή αναστολή έχει άμεση ισχύ και σημαίνει πως ο κ. Gallagher δεν θα αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο».

Ο Gallagher κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου στην κατηγορία C5* individual pursuit, και στην κατηγορία LC1 individual pursuit στο Πεκίνο το 2008 και το χάλκινο μετάλλιο το 2008 στον αγώνα δρόμου και το 2012 στο χρονόμετρο.

Την Δευτέρα ο αθλητήςη απολογήθηκε μέσω της σελίδας του στο Facebook λέγοντας εν’ ολίγης ότι η κακή του ψυχολογική υγεία και προβλήματα που αντιμετώπιζε στην προσωπική του ζωή τον οδήγησαν στην χρήση της απαγορευμένης ουσίας για να μπορέσει να βρει το κουράγιο να αρχίσει να προπονείται ξανά. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη απολογία του.

*Η κατηγορία που αγωνίζεται η C5 είναι ως αποτέλεσμα μιας παράλυσης στον δεξί του ώμο λόγω κάποιων νεύρων η οποία προκαλεί παράλυση σε μέρος του δεξιού του βραχίονα.

Previous Article

Huck Norris, νέα πατέντα η οποία εξαλείφει τα σκασίματα στα tubeless λάστιχα! (+ video)

Next Article

Train Gap από έναν θνητό. (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια