Συνεχίζει την ποδηλασία βουνού χάρη στην 3D εκτύπωση! (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
arm brace paralytos mtb happy

Λίγους μήνες πριν σας είχαμε δείξει τον Thomas Bannister, ο οποίος δεν είχε αριστερό χέρι και μέσω μιας ειδικής κατασκευής και τροποποίησης στο ποδήλατο του, μπορούσε πλέον να ποδηλατεί χωρίς πρόβλημα.

Αυτή την φορά έχουμε ένα παρόμοιο περιστατικό. Ο Tom Wheeler έχει χέρι αλλά μετά από ένα ατύχημα που είχε σε έναν αγώνα downhill, το χέρι του έμεινε παράλυτο. Δεν το έβαλε όμως κάτω και δημιούργησε έναν βραχίονα στήριξης ώστε να τον βοηθήσει να συνεχίσει το ποδήλατο.

Από το 2011 που είχε το ατύχημα, αποφάσισε πως δεν θα άφηνε τον τραυματισμό του να τον απομακρύνει από το ποδήλατο. Προσπάθησε να καβαλήσει το ποδήλατο του με το ένα μόνο χέρι, αλλά δεν ένιωθε ασφαλής από την κακή ισορροπία αλλά και από τις πολλές διορθώσεις που έκανε με το χέρι που κρατούσε το τιμόνι και έτσι άρχισε να αναζητεί κάποια άλλη λύση.

Καθώς ήταν υπάλληλος της Mojo (μεγάλη εταιρία στην Βρετανία η οποία ασχολείται με την επισκευή και βελτίωση των αναρτήσεων στα ποδήλατα βουνού) είχε την δυνατότητα να σχεδιάσει έναν ελατηριωτό βραχίονα στήριξης από ανθρακονήματα. Με την χρήση υποστήριξης από ανθρακόνημα στον ώμο και στον καρπό, μαζί με βίδες τιτανίου και ένα ειδικά προσαρμοσμένο αμορτισέρ της FOX, κατάφερε να τοποθετήσει με ασφάλεια το χέρι του στο τιμόνι και να έχει την δυνατότητα να καβαλάει το ποδήλατο χωρίς πρόβλημα. Ωστόσο, το κόστος από αυτή την κατασκευή ήταν τόσο υψηλό που δεν ήταν κάτι πρακτικό ώστε να βγει στην αγορά.

Με την βοήθεια της Poppy Farrugia, μιας μεταπτυχιακής φοιτήτριας στον σχεδιασμό προϊόντων αλλά και του ερευνητικού κέντρου PDR κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα πιο προσιτό, σε κόστος, προϊόν το ποίο παράλληλα ήταν και πιο ευέλικτο σαν σχέδιο ώστε να μπορεί μελλοντικά να βγει στην αγορά για να βοηθήσει όσους πάσχουν από παράλυση των άκρων αλλά δεν θέλουν να σταματήσουν το αγαπημένο τους άθλημα. Στο βίντεο παρακάτω υπάρχει όλη η ιστορία.

Ο νέος βραχίονας στήριξης είναι πλέον εκτυπωμένος με την μέθοδο 3D printing, αλλά έχει περάσει και από πάρα πολλά στάδια εξέλιξης, σε σχέση με αυτό που θα δείτε στο βίντεο.

Ο Wheeler, συνεχίζει να συμμετέχει σε αγώνες και μάλιστα το καλοκαίρι που πέρασε, ολοκλήρωσε το Welsh Gravity Enduro. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον βραχίονα στήριξης, μπορείτε να διαβάσετε εδώ: 3D Printed Mountain bike arm brace

Previous Article

To Specialized S-Works Venge ViAS του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Peter Sagan!

Next Article

Λιγότερες πιθανότητες για τραυματισμούς. Τι θα πρέπει να προσέχετε!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια